Σχεδόν 1 εκατομμύριο λίρες στο σκάκι ανακοίνωσε ότι θα «τοποθετήσει» η βρετανική κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ με στόχο να προωθήσει το δημοφιλές παιχνίδι στα αγγλικά σχολεία και να εγκαταστήσει τουλάχιστον 100 τραπέζια με σκακιέρες σε δημόσια πάρκα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, από αυτά τα χρήματα 500.000 λίρες θα δοθούν στην Αγγλική Σκακιστική Ομοσπονδία για δύο χρόνια «για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς ταλέντων παγκόσμιας κλάσης», ανέφερε το υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού.

Χαμόγελα και συγκρατημένη αισιοδοξία για τη βρετανική οικονομία

Η ώθηση είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας του Σούνακ να ενισχύσει την εκπαίδευση στη χώρα. Νωρίτερα φέτος ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι όλοι οι μαθητές στην Αγγλία θα μαθαίνουν μαθηματικά μέχρι την ηλικία των 18 ετών.

«Το σκάκι είναι ένας λαμπρός τρόπος για τους νέους να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η υπομονή και η κριτική σκέψη», ανέφερε στη δήλωση η υπουργός Πολιτισμού Λούσι Φρέιζερ. «Εμπνέει δημιουργικότητα και πυροδοτεί το ανταγωνιστικό πνεύμα», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, πρωθυπουργός της Βρετανίας, από την πλευρά του, είπε σε μια επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Ιούνιο ότι το να μπορεί να παίξει κανείς σκάκι είναι μία σπουδαία ικανότητα και είναι ένα πραγματικά καλό εργαλείο για τη σκέψη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής