Ενισχύονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν, καθώς οι επενδυτές αναμένουν μηνύματα σχετικά με τη νομισματική πολιτική από τους κεντρικούς τραπεζίτες στο αυριανό Συμπόσιο τoυ Τζάκσον Χολ.

Η απόδοση του 10ετούς  ομολόγου αναφοράς σημείωσε άνοδο περίπου 3 μονάδων βάσης στο 4,229%, αφού έφτασε σε υψηλό 16 ετών τη Δευτέρα. Η απόδοση του 30ετούς κρατικού ομολόγου
σκαρφάλωσε περίπου 1 μονάδα βάσης στο 4,296%. Στο βραχύτερο άκρο της καμπύλης, οι αποδόσεις ήταν ελαφρώς υψηλότερες.

Wall Street: Δίνει ώθηση στο τεχνολογικό ράλι η Nvidia

Η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Νοέμβριο του 2007 ήρθε καθώς η εκπληκτικά ανθεκτική αμερικανική οικονομία ενισχύει την πιθανότητα να παραμείνουν οι πληθωριστικές πιέσεις, αναγκάζοντας την κεντρική τράπεζα να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι κινήσεις της Πέμπτης στην αγορά έρχονται πριν από το ετήσιο συμπόσιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο Τζάκσον Χόλε, στο Γουαϊόμινγκ, την Παρασκευή, το οποίο η Wall Street ελπίζει ότι θα προσφέρει κάποια εικόνα για την πιθανή πορεία των επιτοκίων.

Ο πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ, Τόμας Μπάρκιν, έδωσε την Τρίτη έστειλε «γερακίσιο» σήμα, επαναλαμβάνοντας ότι η Fed πρέπει να υπερασπιστεί τον στόχο του πληθωρισμού του 2% για να διατηρήσει την αξιοπιστία της έναντι του κοινού.

«Έχουμε ένα μεγάλο όπλο και αυτό είναι η αξιοπιστία» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν υπάρχει τίποτα μαγικό σχετικά με το ποσοστό στόχο 2%, εκτός από το ότι όταν το θέτεις ως στόχο, μάλλον θέλεις να τον πετύχεις».

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα δημοπρατήσει την Πέμπτη 80 δισεκατομμύρια δολάρια σε έντοκα γραμμάτια 4 εβδομάδων, 70 δισεκατομμύρια δολάρια σε έντοκα γραμμάτια 8 εβδομάδων και 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε 29ετή και εξάμηνα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου που προστατεύονται από τον πληθωρισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές