Να μείνει κοντά στη ζώνη των 1.300 μονάδων και να κρατήσει έως την Παρασκευή τα κέρδη της εβδομάδα προσπαθεί αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,21% στις 1.296,44 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 27 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Με τον τζίρο να είναι πολύ χαμηλός, το ΧΑ προσπαθεί να αφομοιώσει τα επίπεδα που ανέκτησε στην αντίδραση των πρώτων συνεδριάσεων της εβδομάδας. Έτσι, σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές βλέπουμε μια καθαρά τεχνική κίνηση της αγοράς, χωρίς να υπάρχουν σαφή μηνύματα για την βραχυπρόθεσμη πορεία της.

Έτσι, στον Γενικό Δείκτη, με γνώμονα τις 1.265 μονάδες, ο δρόμος για την περιοχή των 1.400 μονάδων είναι ανοιχτός, με μια πρώτη στάση στις 1.345 μονάδων. Κάθε επιστροφή στις 1.290 μονάδες με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα ενδυναμώνει την αξία των ευρημάτων.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Aegean ξεχωρίζει με το +5,12% που καταγράφει, ενώ σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι Σαράντης, Ελλάκτωρ και Τιτάν. Σε θετικά εδάφη είναι οι ΟΤΕ, Πειραιώς, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Autohellas, Quest, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Coca Cola, Jumbo, Λάμδα, ΔΕΗ, Cenergy και ΕΥΔΑΠ. Από την άλλη, αρνητικό πρόσημο έχουν Motor Oil, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, Eurobank και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών