Σε μαζικές απολύσεις προτίθεται να προβεί η T-Mobile, εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, θυγατρική της γερμανικής Deutsche Telekom, η οποία δραστηριοποιείται σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της την Πέμπτη, η εταιρεία σχεδιάζει να απολύσει 5.000 υπαλλήλους, ή περίπου το 7% του συνολικού προσωπικού της, τις επόμενες πέντε εβδομάδες.

Ρωσία: Επιστήμονες προειδοποιούν για ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις – Κίνδυνοι για τις τηλεπικοινωνίες

Οι περικοπές προσωπικού θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις εταιρικές και τις θέσεις back-office που είναι «πρωτίστως διπλές» σε άλλους ρόλους και θα μειώσουν τα μεσαία επίπεδα διοίκησης της εταιρείας, δήλωσε ο CEO Mike Sievert σε επιστολή προς τους υπαλλήλους την Πέμπτη. Το προσωπικό λιανικής και «εξυπηρέτησης καταναλωτών» που εργάζεται απευθείας με τους πελάτες δεν θα επηρεαστεί, όπως αποσαφήνισε.

«Αυτό που χρειάζεται για την προσέλκυση και τη διατήρηση των πελατών είναι ουσιαστικά πιο ακριβό από ό,τι ήταν μόλις πριν από λίγα τρίμηνα», όπως υπογράμμισε ο Sievert.

Οι περικοπές της T-Mobile έρχονται μετά από μήνες διαδοχικών ανακοινώσεων για μαζικές απολύσεις σε μια σειρά άλλων εταιρειών τεχνολογίας —συμπεριλαμβανομένων της Microsoft και της Meta— καθώς οι εταιρείες του κλάδου αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή