Τον γενικό ανασχηματισμό του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής συγχωνεύσεων και εξαγορών της μονάδας, ανακοίνωσε η UBS, σε ένα ακόμα βασικό βήμα στη διαδικασία ενσωμάτωσης της Credit Suisse.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της UBS, Sergio Ermotti, εκμεταλλεύεται την ευκαιρία που παρουσιάζεται από την εξαγορά της Credit Suisse τον περασμένο Μάρτιο για να αναδιοργανώσει την επενδυτική της τράπεζα ώστε να ανταγωνιστεί καλύτερα τις εταιρείες της Wall Street.

Η UBS προσλαμβάνει κορυφαίους τραπεζίτες από ανταγωνιστές, προωθώντας παράλληλα προσωπικό τόσο από τις δικές της μονάδες όσο και από αυτές της Credit Suisse ως μέρος ενός ριζικού ανασχεδιασμού, ο οποίος θα οδηγήσει επίσης σε εκατοντάδες απολύσεις.

Πάνω από 120 ανώτερα στελέχη της Credit Suisse αυτομολούν στον ανταγωνισμό

Ως αποτέλεσμα της αναθεώρησης της επενδυτικής τράπεζας, ο David Kostel της Credit Suisse θα γίνει παγκόσμιος συνεπικεφαλής κάλυψης, ενώ ο Tom Churton, επίσης από την Credit Suisse, διορίστηκε παγκόσμιος επικεφαλής του προσωπικού, σύμφωνα με ένα σημείωμα προς το προσωπικό που αποκαλύπτει το Reuters.

Ο Christian Lesueur, ο οποίος ήταν παγκόσμιος επικεφαλής της TMT Investment Banking στην UBS, προήχθη σε παγκόσμιο συνεπικεφαλής κάλυψης και θα συνεχίσει να επιβλέπει την τεχνολογία, τα μέσα ενημέρωσης και τις τηλεπικοινωνίες, οι οποίες τώρα θα χωριστούν σε δύο ομάδες.

Ο Nestor Paz-Galindo και ο Marc-Anthony Hourihan θα είναι παγκόσμιοι συν-επικεφαλείς του M&A στον συγχωνευμένο οργανισμό.

Η UBS είπε ότι ο Μάικλ Σαντίνι, πρώην εκτελεστικός πρόεδρος της παγκόσμιας τραπεζικής, είναι μεταξύ των στελεχών που θα αποχωρήσουν ως αποτέλεσμα των αλλαγών, ορισμένες από τις οποίες αποκαλύφθηκαν επίσης από το Reuters την Παρασκευή .

Απολύσεις

Η UBS θα μπορούσε να περικόψει περίπου το 30% του συνδυασμένου εργατικού δυναμικού της, το οποίο έχει αυξηθεί σε 120.000 μετά την κρατική διάσωση, με την επενδυτική τράπεζα της Credit Suisse, το back office και την ελβετική τράπεζα λιανικής πιθανότατα να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα.

Εκατοντάδες τραπεζίτες της Credit Suisse έχουν ήδη φύγει σε άλλα ιδρύματα και η UBS έχει απολύσει υπαλλήλους από την επενδυτική τράπεζα της Credit Suisse σε όλο τον κόσμο.

Περίπου το 80% του προσωπικού επενδυτικής τραπεζικής με έδρα το Χονγκ Κονγκ στην Credit Suisse θα απολυθεί και οι περικοπές θα ξεκινήσουν από αυτή την εβδομάδα, ανέφερε επίσης το Reuters τη Δευτέρα , επικαλούμενο δύο άτομα με γνώση του θέματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση