Σκαρφαλώνουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αντιδρώντας στο γερακίσιο τόνο της ομιλίας του πρόεδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ στον Τζάκσον Χολ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε σχεδόν 4 μονάδες βάσης στο 4,273%, ενώ η απόδοση του 30ετούς κρατικού ομολόγου κινήθηκε υψηλότερα κατά 1 μονάδα βάσης στο 4,315%.

Wall Street: Θετική στάση αναμονής

Εν τω μεταξύ, η απόδοση του 2ετούς  ομολόγου σημείωσε άλμα άνω των 6 μονάδων βάσης στο 5,08%. Αυτό ήταν το υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Ιουλίου, όταν η απόδοση του 2ετούς ομολόγου έφτανε το 5,12%.

Οι επενδυτές αφομοίωσαν τα σχόλια του Πάουελ στην ετήσια υποχώρηση της Fed του Κάνσας Σίτι στο Τζάκσον Χόλε του Γουαϊόμινγκ, ο οποίος προειδοποίησε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων. Ενώ ο Πάουελ δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να είναι ευέλικτη, είπε ότι έχει ακόμη περισσότερα να κάνει για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.

«Αν και ο πληθωρισμός έχει μειωθεί από την κορύφωσή του – μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη – παραμένει υπερβολικά υψηλός», είπε. «Είμαστε προετοιμασμένοι να αυξήσουμε περαιτέρω τα επιτόκια, εάν είναι απαραίτητο, και σκοπεύουμε να διατηρήσουμε την πολιτική σε περιοριστικό επίπεδο έως ότου βεβαιωθούμε ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς τα κάτω, προς τον στόχο μας».

Νωρίτερα την εβδομάδα οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων βρέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2007, καθώς οι επενδυτές αντιμετώπισαν μια απροσδόκητα ανθεκτική αμερικανική οικονομία και την πιθανότητα ότι ο επίμονος πληθωρισμός θα μπορούσε να αναγκάσει την κεντρική τράπεζα να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές