Πόσα παίρνει (τελικά) ένα γκαρσόνι… χωρίς τα «τυχερά»

Μια διαφορετική εκδοχή του προβλήματος της ακρίβειας που μαστίζει την αγορά μας έδωσε φίλος επιχειρηματίας της στήλης

Πόσα παίρνει (τελικά) ένα γκαρσόνι… χωρίς τα «τυχερά»

·      Λέγοντας αρχικά πως έχουν φάει «πολύ ξύλο» τελευταία υποστηρίζει πως οι μεγάλες ανατιμήσεις οφείλονται και σε έναν ακόμη λόγο που πολλοί επιμένουν να… ξεχνούν.

·      Και αυτός δεν είναι άλλος από τους μισθούς που έχουν αυξηθεί σημαντικά.

·      Όπως λέει, η έλλειψη προσωπικού από τους ανειδίκευτους μέχρι τους πλέον καταρτισμένους αναγκάζει τους εργοδότες να «βάλουν το χέρι στην τσέπη».

·      Ενδεικτικά αναφέρει την συμπαθή κατηγορία των σερβιτόρων, οι οποίοι αρχίζουν και γίνονται -και καλώς θα πούμε εμείς- όλο και πιο απαιτητικοί.

·      Ενώ πριν από λίγα χρόνια το κόστος για την επιχείρηση κυμαίνονταν σε περίπου 16.000 ευρώ το χρόνο πλέον μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 22.000 ευρώ.

·      Χωρίς τα τυχερά… (τα πουρμπουάρ).

·      Πρόκειται για μια αύξηση 37,5%, ένα ποσοστό που όπως λέει ο φίλος επιχειρηματίας δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

·      «Εάν υπολογίσετε και τα υπόλοιπα κόστη που έχουν ανέβει», σημειώνει, «καταλαβαίνεται ότι είναι αδύνατον να κρατηθούν οι τιμές σταθερές».

·      Το θέμα πάντως δεν είναι να καταλάβουμε τους επιχειρηματίες και αν είναι δίκαιη η ακρίβεια, αλλά πόσο μπορεί να την αντέξει η τσέπη των καταναλωτών.

·      Γιατί εάν σταματήσει ο κόσμος να καταναλώνει, τότε καμία αύξηση όσο δικαιολογημένη και εάν είναι δεν θα έχει νόημα…

——————–

Εντός χρονοδιαγράμματος και… budget το project της Στοάς Αρσακείου

·      Με ταχύτατους ρυθμούς, παρά τη θερινή ραστώνη προχωράει η αναμόρφωση της Στοάς Αρσακείου σε μια σύγχρονη αγορά τροφίμων.

·      Πληροφορούμαστε πως μόλις μια εβδομάδα σταμάτησαν οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη μέσα στο καλοκαίρι.

·      Πηγές που γνωρίζουν υπογραμμίζουν πως το project προχωράει βάση σχεδίου και εντός χρονοδιαγράμματος, αλλά και budget.

·      Οι τιμές των βαριών οικοδομικών υλικών, όπως μας λένε, έχουν επιστρέψει σε κάπως φυσιολογικά επίπεδα και δεν θυμίζουν την τρέλα του πρόσφατου παρελθόντος.

·      Υπολογίζεται πως η ανανεωμένη Στοά στο κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες της μέσα στο 2024.

·      Πολύ σύντομα, όπως μαθαίνουμε θα υπάρξει και μια έκπληξη, την οποία οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει να τρέξουν το έργο… κρατάνε ως επτασφράγιστο μυστικό.

·      Θα επανέλθουμε σύντομα με νεότερα… Μείνετε συντονισμένοι.

——————–

Τα στοιχήματα για τους Μύλους Αλλατίνη

·      Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένει η αγορά την κατάληξη που θα έχει η αξιοποίηση των «Μύλων Αλλατίνη».

·      Το ιστορικό ακίνητο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο από τις αρχές του έτους ανήκει εξ ημισείας στους επιχειρηματίες Σάμι Φάις και Πρόδρομο Μαυρόπουλο.

·      Μαθαίνουμε πως το προηγούμενο διάστημα έγιναν κάποιες συναντήσεις χωρίς ωστόσο να συμφωνηθεί κάτι συγκεκριμένο.

·      Φαίνεται να υπάρχει ακόμη δρόμος έως ότου οι δυο ιδιοκτήτες βρουν μια λύση και να προχωρήσει η αξιοποίηση που ειρήσθω εν παρόδω χρειάζεται χρήματα.

·      Στην πιάτσα πάντως θεωρούν πως ο «γόρδιος δεσμός» θα κοπεί, με τον έναν από τους δυο επιχειρηματίες να πουλάει το μερίδιο του στον άλλο…

·      Δεν ξέρουμε εάν επαληθευθούν οι εκτιμήσεις της πιάτσας, το σίγουρο είναι πως οι δυο επιχειρηματίες τα βρήκαν στα έξοδα φύλαξης του εμβληματικού συγκροτήματος…

—————-

Η «μεγάλη επιστροφή» από το Σίτι του… Λονδίνου

·      Ρεύμα επιστροφής στελεχών από το εξωτερικό μαθαίνουμε πως παρατηρείται στον τραπεζικό τομέα.

·      Η εξυγίανση του κλάδου και η διάθεση ανάπτυξης και επέκτασης που παρουσιάζουν ξανά ύστερα από χρόνια αναδίπλωσης φαίνεται να αναστρέφει το brain drain.

·      Καταλυτικό ρόλο, όπως μας λένε άνθρωποι που γνωρίζουν έχουν παίξει και τα συμβόλαια που προσφέρουν οι τράπεζες.

·      Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν αυτά που δίνονται στο Σίτι του Λονδίνου (δεν είναι τυχαία η αναφορά).

·      Ωστόσο, το κόστος ζωής στην Ελλάδα είναι -ακόμη- πολύ μικρότερο απ’ ότι στην αγγλική πρωτεύουσα ή άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

·      Τα ενοίκια, το φαγητό, οι κάθε είδους υπηρεσίες είναι πολύ πιο ακριβές απ’ ότι στην Αθήνα.

·      Στα πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας, κάτι στο οποίο συμφωνούν όλοι οι ξενιτεμένοι είναι η ποιότητα ζωής… και η διασκέδαση.

·      Και ο νοών νοείτω…

Περισσότερα από Il Postino

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο