Το Ντουμπάι εξελίσσεται σε έναν από τους βασικούς προορισμούς στον κόσμο για συνταξιούχους.

«Αν και το Ντουμπάι δεν είναι ένας τυπικός προορισμός για συνταξιούχους όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, βλέπουμε έναν αυξανόμενο αριθμό συνταξιούχων να εγκαθίστανται στο Ντουμπάι», αναφέρει ο ιστότοπος πολυτελούς διαβίωσης Mansion Global.

Η ηλιοφάνεια όλο το χρόνο είναι ένα από τα κορυφαία πλεονεκτήματά της πόλης, καθιστώντας την έναν δελεαστικό προορισμό για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τους ψυχρότερους χειμώνες που βρίσκονται σε πολλά μέρη των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Η πόλη προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών για ψυχαγωγικές δραστηριότητες τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους, καθώς και πλούσια ποικιλία κουζίνας, σαγηνευτική νυχτερινή ζωή και πολυτελή ψώνια. Από πολυτελή μπαρ στον τελευταίο όροφο, μέχρι μοντέρνα εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, η πόλη προσφέρει πραγματικά μια ζωντανή κοινωνική σκηνή που καλύπτει όλα τα γούστα.

Οι υπερσύγχρονες υποδομές της πόλης και οι ανέσεις παγκόσμιας κλάσης είναι ένας άλλος λόγος που είναι ολοένα και πιο ελκυστική για όσους είναι άνω της ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η πόλη προσφέρει ασφάλεια, παγκόσμιας κλάσης υγειονομική περίθαλψη, κομψές ανέσεις και η προσβασιμότητα (όχι μόνο μέσα στην πόλη, αλλά από την άποψη της συνδεσιμότητας στο αεροδρόμιο).

Αυτά τα πλεονεκτήματα, σε συνδυασμό με μια συνεχώς διευρυνόμενη κοινότητα μεταναστών, καλλιεργεί την αίσθηση του ανήκειν και την καθιστά ελκυστικό προορισμό για τους συνταξιούχους. Η πόλη προωθεί έναν ενεργό και κοινωνικό τρόπο ζωής με μια ευρεία γκάμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.

Κατοικίες – γειτονιές

Το Ντουμπάι προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών πολυτελούς στέγασης, από διαμερίσματα μέχρι βίλες και αρχοντικά. Οι συνταξιούχοι που θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την πόλη συνήθως επιλέγουν παραθαλάσσια ακίνητα και βίλες με ιδιωτικές πισίνες σε πολυτελείς κοινότητες.

Οι συνταξιούχοι που αναζητούν πλούσιες εμπειρίες διαβίωσης συνήθως ζουν στο Palm Jumeirah, στο Jumeirah Golf Estates, στο Dubai Marina, στο Dubai Hills Estates και στο Downtown Dubai που προσφέρουν εκπληκτική θέα, προσβασιμότητα σε ανέσεις παγκόσμιας κλάσης και διάφορες δραστηριότητες αναψυχής.

Άλλες ελκυστικές γειτονιές περιλαμβάνουν το Al Barari, λόγω του γαλήνιου, ήρεμου και πράσινου οικοτόπου του, καθώς και την District One, η οποία έχει τις δικές της κρυστάλλινες λιμνοθάλασσες. Οι πολυτελείς κατοικίες σε επώνυμα συγκροτήματα —που διαχειρίζονται διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων—είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους συνταξιούχους, προσφέροντας ανέσεις θέρετρου πέντε αστέρων όπως ιδιωτικούς κινηματογράφους, κέντρα σπα και ευεξίας, σαλόνια ομορφιάς, γυμναστήρια, γήπεδα τένις, στούντιο Pilates, σάουνες και χαμάμ, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες και πρόσβαση στην παραλία.

Οι ιδιωτικές βίλες και τα αρχοντικά που συνδέονται με επώνυμες κατοικίες ή κοινότητες προσφέρουν παρόμοια γκάμα ανέσεων.

Οι τιμές ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με το στυλ και την τοποθεσία του σπιτιού, καθώς και το μέγεθος και τις ανέσεις του. Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 800.000 δολάρια ΗΠΑ για μια μονάδα ενός υπνοδωματίου και φτάνουν μέχρι αρκετά εκατομμύρια δολάρια για υπερπολυτελή διαμερίσματα και ρετιρέ.

Για υπερπολυτελείς επώνυμες κατοικίες και βίλες με υπηρεσίες και ανέσεις πέντε αστέρων, οι τιμές ξεκινούν από 10 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και φτάνουν έως και 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ευκαιρίες Υπαίθριας Αναψυχής

Το χειμώνα, το Ντουμπάι έχει κατά μέσο όρο 23 βαθμούς Κελσίου, αλλά το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες μπορεί να ανέβουν έως και 45 βαθμούς. Παρόλα αυτά, η πόλη διαθέτει μια σειρά από υπαίθριες δραστηριότητες που οι κάτοικοι μπορούν να απολαύσουν όλο το χρόνο, με τις ενασχολήσεις να αλλάζουν ανάλογα με την εποχή.

Σε πολλούς κατοίκους αρέσει να πάνε στη Χάτα για να απολαύσουν τα βουνά για κάμπινγκ, πεζοπορία και καγιάκ στο φράγμα τους πιο δροσερούς μήνες. Η ιππασία είναι κάτι έντονα ενσωματωμένο στην κουλτούρα. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα εσωτερικών αθλητικών συγκροτημάτων, με πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων, που μπορούν να απολαύσουν όλοι οι κάτοικοι.

Το Ντουμπάι έχει περισσότερα από 15 γήπεδα γκολφ τα οποία μπορείτε να απολαύσετε όλο το χρόνο. Το καλοκαίρι, οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν επίσκεψη σε εσωτερικά χιονοδρομικά κέντρα, θεματικά πάρκα, κλιματιζόμενους εξωτερικούς χώρους και πολλά υδάτινα πάρκα που παρέχουν ανάπαυλα από τον ήλιο.

Τους πιο δροσερούς μήνες, η παραλία προσφέρεται εκτός από κολύμπι ηλιοθεραπεία και βόλτες κατά μήκος της γραφικής ακτογραμμής, και για πιο περιπετειώδεις δραστηριότητες, με θαλάσσια σπορ, τζετ σκι, κωπηλασία, ακόμη και αλεξίπτωτο.

Ψυχαγωγία και Πολιτισμός

Το Ντουμπάι έχει αυξήσει σημαντικά τις επενδύσεις στις τέχνες και την πολιτιστική του σκηνή όλα αυτά τα χρόνια. «Η Όπερα του Ντουμπάι φιλοξενεί παραστάσεις παγκόσμιας κλάσης, όπως μπαλέτα, όπερες, κλασικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

Η πόλη έχει επίσης μια ακμάζουσα καλλιτεχνική σκηνή και είναι γνωστή ως ένας από τους κορυφαίους πολιτιστικούς προορισμούς στη Μέση Ανατολή, με μια ποικιλία από γκαλερί τέχνης και μουσεία που εκθέτουν έργα τοπικών, περιφερειακών και διεθνών καλλιτεχνών. Το Μουσείο του Ντουμπάι και το Μουσείο Etihad είναι μέρη όπου οι κάτοικοι μπορούν να εξερευνήσουν και να εκτιμήσουν την τέχνη, την ιστορία και τον πολιτισμό. Η λεωφόρος Alserkal, μια περιοχή τέχνης, είναι ένας κόμβος για τη σύγχρονη τέχνη και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στεγάζει πολλές γκαλερί τέχνης, στούντιο και δημιουργικούς χώρους που προάγουν την καλλιτεχνική έκφραση και εκτίμηση.

Άλλες περιοχές της πόλης που είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε πολιτισμό περιλαμβάνουν την ιστορική γειτονιά Al Fahidi και την Design District του Ντουμπάι. Η πόλη φιλοξενεί επίσης ένα πlo;ysio ημερολόγιο πολιτιστικών εκδηλώσεων, φεστιβάλ κινηματογράφου και τέχνης και λογοτεχνικές συγκεντρώσεις όλο το χρόνο.

Όταν πρόκειται για φαγητό έξω, δεν υπάρχει έλλειψη εστιατορίων παγκόσμιας κλάσης και διαφορετικές κουζίνες στο Ντουμπάι.

Το Ντουμπάι είναι επίσης ένας από τους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για όσους απολαμβάνουν να κάνουν shopping therapy. Η πόλη φιλοξενεί το δικό της φεστιβάλ αγορών κάθε χειμώνα, με εκπτώσεις σε πολλά εμπορικά κέντρα και μπουτίκ, καθώς και καθημερινή ψυχαγωγία, όπως συναυλίες, επιδείξεις μόδας, επιδείξεις πυροτεχνημάτων και δραστηριότητες και εκδηλώσεις φιλικές προς την οικογένεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή