Το Ντουμπάι φαίνεται να αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για πληθώρα στελεχών που θέλουν να εργαστούν ως«ψηφιακοί νομάδες» στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Εμιράτου.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της εταιρείας Savills, η οποία κατέταξε 20 κορυφαίες αγορές κατοικιών με βάση την απήχησή τους στους μακροχρόνια εξ αποστάσεως εργαζόμενους. Σύμφωνα με το Bloomberg, oι ταχέως αναπτυσσόμενοι κλάδοι του fintech και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Ντουμπάι προσελκύουν πληθώρα καταρτισμένων εργαζομένων, πολλοί από τους οποίους έχουν πληγεί από τις περικοπές 200.000 και πλέον θέσεων εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας.

Υβριδική εποχή

Η στροφή στην υβριδική εργασία από την πανδημία ώθησε πολλά στελέχη να βρουν μια νέα βάση στον κόσμο, συχνά σε παράκτιες πόλεις με θερμό κλίμα και εύκολα προσβάσιμα αεροδρόμια. Οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να πηγαίνουν στο γραφείο μόνο 1,75 ημέρες την εβδομάδα, σύμφωνα με μελέτη σε 22 χώρες από την εταιρεία συμβούλων AWA, η οποία διαπίστωσε ως αποτέλεσμα ότι το 37% των εργοδοτών σχεδιάζει να μειώσει το χώρο γραφείων τους.

Εν τω μεταξύ, τα ενοίκια αυξάνονται στα hotspot των ψηφιακών νομάδων και η οικονομική προσιτότητα καλών ενοικιαζόμενων ακινήτων έχει γίνει κρίσιμος παράγοντας για την μετακίνηση των νομάδων. Η Λισαβόνα, η οποία ήταν στην κορυφή της περσινής κατάταξης, έχει πέσει στο νούμερο 5 καθώς τα ενοίκια εκτινάχθηκαν στα ύψη.

Η Μάλαγα, μια νέα είσοδος στην κατάταξη, στην οποία η Google μετακινήθηκε φέτος, ήρθε δεύτερη πίσω από το Ντουμπάι.

Τρέχει και το Μαϊάμι

Λίγο πίσω από την Μάλαγα, και συγκεκριμένα στην τρίτη θεση βρίσκεται το Μαϊάμι. Ο συνδυασμός χαμηλής φορολογίας, υποχώρησης των ενοικίων και δημοφιλών παραλιών κάνει την πόλη της Φλόριντα έναν προορισμό για όσους θέλουν να μετακομίσουν από οικονομικά κέντρα όπως η Νέα Υόρκη και το Σικάγο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloobmerg, η Αθήνα καταλαμβάνει την 17η θέση της λίστας. 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή