Οι ξένοι που επισκέπτονται τη Γαλλία πρόκειται να ξοδέψουν φέτος ένα ποσό ρεκόρ στη χώρα, γεγονός που αποτελεί το τελευταίο σημάδι ότι τα διεθνή ταξίδια ανθίζουν παρά την παγκόσμια συμπίεση του κόστους ζωής, σύμφωνα με τους FT.

Το γαλλικό υπουργείο Τουρισμού προέβλεψε την Τρίτη ότι οι δαπάνες των τουριστών από το εξωτερικό θα φθάσουν τα 64- 67 δισ. ευρώ το 2023 μετά από μια ισχυρή καλοκαιρινή περίοδο, μια αναγκαία ώθηση για έναν κλάδο που επλήγη σκληρά από την πανδημία.

Ο αριθμός των διεθνών αφίξεων δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τα 90 εκατ. που επιτεύχθηκαν το 2019, προτού οι περιορισμοί του Covid-19 διαταράξουν τα ταξίδια. Ακόμα κι έτσι, οι προβλεπόμενες δαπάνες θα είναι οι υψηλότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ – ξεπερνώντας τα 58 δισ. ευρώ που επιτεύχθηκαν πέρυσι, όταν τα έσοδα είχαν ήδη ανακάμψει και πάλι πάνω από τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Γαλλία: Το φθινόπωρο φέρνει βροχή «πράσινων» φόρων

Κορύφωση

Η υπουργός Τουρισμού Olivia Grégoire δήλωσε ότι η κορύφωση της σεζόν στη Γαλλία – την πιο επισκέψιμη χώρα στον κόσμο – ήταν “πολύ καλή”.

Ο τουρισμός είναι μια μεγάλη επιχείρηση στη Γαλλία, όπου ο κλάδος απασχολεί περισσότερα από 2 εκατ. άτομα και απέφερε το 8% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος πέρυσι.

Οι δαπάνες των επισκεπτών από το εξωτερικό έχουν ωφελήσει τις επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Στο Παρίσι, η πληρότητα των ξενοδοχείων έφτασε το 91% τον Ιούνιο, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία Insee – αύξηση 3 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο γαλλικός ξενοδοχειακός όμιλος Accor, ο οποίος δραστηριοποιείται διεθνώς αλλά αντλεί σημαντικό μέρος των εσόδων του από το εσωτερικό, προέβλεψε εν τω μεταξύ αύξηση των ετήσιων κερδών του κατά περίπου 40%.

Ανάκαμψη

Η ανάκαμψη είναι ευπρόσδεκτη για τον κλάδο καθώς προσπαθεί να ανακάμψει από την πανδημία: τα στοιχεία της Insee δείχνουν ότι τα έσοδα από τον διεθνή τουρισμό μειώθηκαν στο μισό το 2020.

Το πόσο μπορεί να συνεχιστεί η ανάκαμψη είναι ένα ανοιχτό ζήτημα, ιδίως καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις συμπιέζουν τους προϋπολογισμούς των τουριστών.

Παρόλα αυτά, οι κρατήσεις για τα τέλη της σεζόν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα πρέπει να δώσουν περαιτέρω ώθηση στον κλάδο, δήλωσε η Grégoire.

Ανεβαίνουν οι τιμές λόγω Ολυμπιακών Αγώνων

Οι επερχόμενες αθλητικές εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι τον επόμενο μήνα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, αναμένεται να δώσουν περαιτέρω ώθηση.

Οι τιμές των καταλυμάτων για την περιοχή Île-de-France γύρω από το Παρίσι θα αυξηθούν κατά 85% κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς 11 εκατ. τουρίστες αναμένεται να καταφθάσουν στην πόλη, σύμφωνα με μελέτη της Deloitte που ανατέθηκε από την πλατφόρμα ενοικίασης Airbnb.

Οι τιμές αυξάνονται ήδη. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να κερδίσουν συνολικά 257 εκατ. ευρώ από τις ενοικιάσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ο αριθμός των επισκεπτών από τις ΗΠΑ αυξήθηκε περισσότερο από το ένα πέμπτο αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ εκείνος από την Ασία σημείωσε άλμα 119%, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών αυξήσεων από την Ινδία, την Κορέα και την Ιαπωνία.

Η Grégoire δήλωσε ότι οι αριθμοί επισκεπτών από την Κίνα, που η πολιτική μηδενικού Covid μείωσε τις πτήσεις στα τέλη του περασμένου έτους, “εξακολουθούν να υστερούν”, αλλά έχουν ανακάμψει από την αρχή του καλοκαιριού

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή