Πολύ κοντά στον στόχο για πωλήσεις ύψους 1 δισ. δολαρίων βρίσκεται η OpenAI, καθώς οι επιχειρήσεις υιοθετούν την τεχνολογία πίσω από το ChatGPT, το γενετικό bot AI που πυροδότησε φρενίτιδα επενδύσεων στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με πηγή με γνώση του θέματος, η οποία δεν κατονομάζεται και την οποία επικαλείται το Bloomberg, η startup που υποστηρίζεται από τη Microsoft Corp. κερδίζει περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια μηνιαίως.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχασε ήδη περίπου 540 εκατομμύρια δολάρια το 2022 αναπτύσσοντας το GPT-4 και το ChatGPT.

OpenAI, Google και Meta ετοιμάζουν… υδατογράφημα για το περιεχόμενο ΑΙ

Προσέγγιση στις επιχειρήσεις

Η OpenAI θεωρείται ως μία από τις πολλές εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, η οποία μπορεί να δημιουργήσει περιεχόμενο από βίντεο έως ποίηση με μερικές απλές εντολές του χρήστη. Από το ντεμπούτο του στο bot τον Νοέμβριο, το OpenAI έχει συνεργαστεί με πληθώρα επιχειρήσεων, από νεοσύστατες εταιρείες έως επιχειρηματικούς κολοσσούς, οι οποίοι επιθυμούν να ενσωματώσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία στις δραστηριότητες και τα προϊόντα τους.

Αυτόν τον μήνα, κυκλοφόρησε μια εταιρική έκδοση του ChatGPT με πρόσθετες δυνατότητες και διασφαλίσεις απορρήτου, την πιο σημαντική προσπάθεια της startup να προσελκύσει ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών πελατών και να ενισχύσει τα έσοδα από το πιο γνωστό προϊόν της.

Νέα έκδοση του ChatGPT αποκλειστικά για μεγάλες επιχειρήσεις

Η ανάπτυξη του ChatGPT Enterprise είναι μια κίνηση προς τα εμπρός στα σχέδια της OpenAI να κερδίσει χρήματα από το πανταχού παρόν chatbot του, το οποίο είναι εξαιρετικά δημοφιλές αλλά πολύ ακριβό στη λειτουργία του, επειδή τα ισχυρά μοντέλα AI απαιτούν μεγάλη υπολογιστική ισχύ.

Η startup με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχει ήδη λάβει μέτρα για τη δημιουργία εσόδων από το ChatGPT, όπως πουλώντας μια premium συνδρομή και προσφέροντας στις εταιρείες πρόσβαση επί πληρωμή στη διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών της, την οποία οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να προσθέσουν το chatbot σε άλλες εφαρμογές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη