Τρίτη ημέρα διαπραγμάτευσης μεταξύ 1.310 – 1.320 μονάδων για το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους πωλητές να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα σήμερα, χωρίς όμως να διαταράσσουν τις ισορροπίες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,32% στις 1.312,66 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 45 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η ανοδική πορεία της αγοράς συντηρείται, αν και βραχυπρόθεσμα οι αναταράξεις δεν λείπουν, ειδικά μάλιστα ενόψει του σημερινού rebalancing λόγω των αλλαγών στους δείκτες του MSCI. Και στο πλαίσιο της γενικότερης έλλειψης καταλύτη, οι εντολές που δίνονται σήμερα έχουν ως βάση αυτές τις αλλαγές, επισκιάζοντας άλλες επιμέρους κινήσεις.

Ο βελτιωμένος επίσης τζίρος επιβεβαιώνει ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει, με τα περισσότερα χαρτοφυλάκια να βλέπουν πλέον την τελική ευθεία, έως την ευκταία ανάκτηση (ή όχι) της επενδυτικής βαθμίδας. Έτσι, ο Γενικός Δείκτης “χρωστά” την αποφασιστική διαφυγή από τη ζώνη των 1.300 μονάδων, ώστε να ανοίξει και το δρόμο για τη ζώνη των 1.400 μονάδων.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Cenergy, Jumbo, ΔΕΗ και Σαράντης δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και τα Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Εθνική, Τιτάν, Μυτιληναίος, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Coca Cola και ΓΕΚ Τέρνα. Από την άλλη, θετικά κινούνται οι Πειραιώς, Quest, Alpha Bank, Motor Oil, Autohellas, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ και Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών