Το κρίσιμο επίπεδο των 4.500 μονάδων διέσπασε σήμερα ο S&P 500, καταγράφοντας την τέταρτη ανοδική συνεδρίασή του, στηρίζοντας και τη Wall Street, καθώς τα στοιχεία από την αγορά εργασίας ήταν χαμηλότερα του αναμενομένου προμηνύοντας μια κάμψη στις πληθωριστικές πιέσεις της οικονομίας λόγω μείωσης της ζήτησης.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριξη από ολίγους τίτλους

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,11% στις 34.890 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,38% στις 4.514 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,54% στις 14.019 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Hewlett-Packard υποχώρησαν κατά 6,4% μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων που έδειξαν μείωση εσόδων. Οι μετοχές της Insulet, από την άλλη, αυξήθηκαν κατά 8,3% αφού ο διευθύνων σύμβουλος James Hollingshead αύξησε το προσωπικό του μερίδιο στην εταιρεία κατά 19,4%

Οι επενδυτές αξιολόγησαν θετικά τα στοιχεία για τις μισθοδοσίες, καθώς η ADP ανακοίνωσε ότι ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε 177.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο. Αυτό είναι πολύ κάτω από τον αναθεωρημένο αριθμό του Ιουλίου των 371.000. Επίσης, χάθηκε η εκτίμηση του Dow Jones για 200.000. Ωστόσο αυτή είναι η δεύτερη ημέρα που οι επενδυτές φαίνεται να αντιμετωπίζουν τα ασθενέστερα του αναμενόμενου οικονομικά στοιχεία ως καλά νέα για τις μετοχές.

Απώλειες

Παρά τα κέρδη, όμως, οι τρεις βασικοί δείκτες καταγράφουν απώλειες τον Αύγουστο, ενώ απομένει μία ημέρα διαπραγμάτευσης. Ο Nasdaq Composite καταγράφει τον Αύγουστο πτώση 2,5%, ενώ ο Dow και ο S&P 500 σημειώνουν απώλειες περίπου 2%.

Την ίδια ώρα, παρά το γεγονός ότι ο Σεπτέμβριος είναι ένας ιστορικά δύσκολος μήνας για τις μετοχές, οι επενδυτές μπορεί να θέλουν να προετοιμαστούν για ακόμη περισσότερα κέρδη μέχρι το τέλος του έτους. Η Bank of America επεσήμανε ότι, “από το 1950, οι ισχυρές επιδόσεις του S&P 500 κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους (>15%) ακολουθούνται από μέσες αποδόσεις 5% μέχρι τον Δεκέμβριο”.

Στα υπόλοιπα μάκρο της ημέρας, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) των Ηνωμένων Πολιτειών αυξήθηκε κατά 2,1% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του 2023, χαμηλότερα από το 2,4% που είχε καταγραφεί στην πρώτη εκτίμηση. “Οι επικαιροποιημένες εκτιμήσεις αντανακλούσαν κυρίως καθοδικές αναθεωρήσεις στις ιδιωτικές επενδύσεις σε αποθέματα και στις μη οικιστικές επενδύσεις παγίου κεφαλαίου, οι οποίες αντισταθμίστηκαν εν μέρει από μια ανοδική αναθεώρηση στις δαπάνες των πολιτειών και της τοπικής αυτοδιοίκησης”, αναφέρεται στην έκθεση.

Ο δείκτης τιμών για τις ακαθάριστες εγχώριες αγορές αυξήθηκε κατά 1,7%, αναθεωρώντας προς τα κάτω κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες την αρχική εκτίμηση. Ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) ανήλθε στο 2,5%, μια προς τα κάτω αναθεώρηση κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες. Εξαιρουμένων των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δείκτης τιμών PCE σημείωσε πτώση 3,7%, μειωμένη κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με την πρώτη εκτίμηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street