Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Φρανσουά-Ανρί Πινό είναι κοντά σε συμφωνία ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Creative Artists Agency, του γίγαντα ταλέντων του Χόλιγουντ που ανάμεσα σε άλλους αντιπροσωπεύει τον ηθοποιό Μπραντ Πιτ και τον παίκτη του NBA Κρις Πολ, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. μιλώντας στο Blοomberg.

Ο Πινό, του οποίου η οικογένεια ελέγχει μια αυτοκρατορία πολυτελών ειδών, επιδιώκει να αποκτήσει το πλειοψηφικό μερίδιο που κατέχει η εταιρεία private equity TPG Inc., σύμφωνα με πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή η συμφωνία δεν έχει ανακοινωθεί. Η Temasek Holdings Pte, η επενδυτική εταιρεία της κυβέρνησης της Σιγκαπούρης, ενδέχεται επίσης να αυξήσει το μερίδιό της στην CAA αγοράζοντας την CMC Capital της Κίνας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Ενώ η συμφωνία προχωρήσει, τα μέρη αναμένεται να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Αυξημένη αποτίμηση

Η αποτίμηση των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων της CAA σηματοδοτεί αύξηση από τα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια που τοποθετήθηκαν στην επιχείρηση πέρυσι όταν εξαγόρασε την αντίπαλη εταιρεία ICM Partners. Ο 61χρονος Πινό προσπαθεί να αποκτήσει έναν από τους πιο σταθερούς και ισχυρούς θεσμούς του Χόλιγουντ σε μια δύσκολη στιγμή για deal στον κλάδο των μέσων ενημέρωσης. Οι αποτιμήσεις των περισσότερων εταιρειών μέσων ενημέρωσης έχουν υποχωρήσει λόγω της κατάρρευσης της συνδρομητικής τηλεόρασης, της αύξησης των επιτοκίων και των πρόσφατων απεργιών συγγραφέων και ηθοποιών.

Ωστόσο, η οικογένεια Πινό βλέπει την CAA ως έναν τρόπο να επενδύσει στην αξία των διασημοτήτων και μπορεί να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει μερικά από αυτά τα διάσημα πρόσωπα για να ενισχύσει τις άλλες επιχειρήσεις της. Η οικογένεια είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Kering SA, ιδιοκτήτης της Gucci και άλλων πολυτελών εμπορικών σημάτων. Οι Πινό ελέγχουν επίσης τον οίκο δημοπρασιών Christie’s και οινοποιεία μέσω μιας εταιρείας χαρτοφυλακίου. Η σύζυγος του Πινό, η ηθοποιός Σάλμα Χάγιεκ, εκπροσωπείται από την CAA.

Το μεγαλύτερο πρακτορείο στο Χόλιγουντ

Η CAA ιδρύθηκε το 1975 από συνεργάτες όπως οι Michael Ovitz και Ron Meyer και πλέον έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο πρακτορείο στο Χόλιγουντ. Είναι ο κορυφαίος εκπρόσωπος ηθοποιών, σκηνοθετών, συγγραφέων, παραγωγών, αθλητών και μουσικών. Οι Bryan Lourd, Kevin Huvane και Richard Lovett διοικούν το πρακτορείο από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν ήταν γνωστοί ως νεαροί Τούρκοι. Και οι τρεις αναμένεται να παραμείνουν στην εταιρεία.

Τα μεγάλα γραφεία ταλέντων του Χόλιγουντ έχουν συγκεντρώσει κεφάλαια την τελευταία δεκαετία για να επεκταθούν σε νέες επιχειρήσεις. Η Endeavor Group Holdings Inc. ήταν η πιο επιθετική, αγοράζοντας το Ultimate Fighting Championship, τους Professional Bull Riders και, πιο πρόσφατα, την World Wrestling Entertainment Inc. Η εταιρεία ταλέντων της, WME, αντιπροσωπεύει τώρα περίπου το ένα τρίτο των πωλήσεων και των κερδών. Η United Talent Agency, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία, πούλησε ένα μερίδιο στη σουηδική εταιρεία ιδιωτικών μετοχών EQT AB πέρυσι.

Οι φήμες για το μέλλον της CAA στροβιλίζονται εδώ και χρόνια, επειδή οι εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων δεν κατέχουν συνήθως εταιρείες για πολύχρονο χρονικό διάστημα. Η TPG επένδυσε για πρώτη φορά στην CAA το 2010 και απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο το 2014. Η CAA δεν έχει επεκταθεί τόσο επιθετικά όσο η Endeavor. Έχει επικεντρωθεί στην εκπροσώπηση των βασικών ταλέντων της, καθώς και στην εταιρική συμβουλευτική. Έφτιαξε ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά πρακτορεία στον κόσμο.

Ως μέρος της συμφωνίας, η εταιρεία μπορεί να δώσει στους πράκτορες με ίδια κεφάλαια την ευκαιρία να πουλήσουν ένα μικρό μέρος των μετοχών τους και θα ζητήσει από έναν επιλεγμένο αριθμό να υπογράψει νέα συμβόλαια που θα τους κρατήσουν στην εταιρεία για τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή