Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, βρίσκοντας όμως κάποιες στηρίξεις από τον κλάδο ενέργειας, την ώρα που αναμένουν και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,06%, με τον κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου να κερδίζει 1,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,21% στις 7.454 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,23% στις 15.917 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,28% στις 7.296 μονάδες.

Πιέσεις εμφανίζει σήμερα ο κλάδος των αυτοκινήτων, με τον κλαδικό να σημειώνει πτώση 1,26%, μετά από έρευνα από το γερμανικό ινστιτούτο ifo που επισήμανε την επιδείνωση του κλίματος μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών. Σχεδόν οι μισοί ανέφεραν ότι η έλλειψη παραγγελιών παρεμπόδιζε την παραγωγή.

Μάκρο και επιτόκια

Αρκετές χώρες της ευρωζώνης πρόκειται να ανακοινώσουν σήμερα τους δείκτες PMI μεταποίησης, με αποκορύφωμα τον τελικό αριθμό για την ευρωζώνη στο σύνολό της. Τον περασμένο μήνα η μεταποιητική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από την έναρξη της πανδημίας και αναμένεται μια μικρή βελτίωση στον δείκτη του Αυγούστου.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ άφησε να εννοηθεί μια παύση του κύκλου αύξησης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας αργότερα αυτόν τον μήνα, αλλά τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη παρέμεινε αμετάβλητος στο 5,3% τον Αύγουστο, αψηφώντας τις προσδοκίες για πτώση στο 5,1% λόγω του κόστους ενέργειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές