Έξι εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και hedge funds μήνυσαν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική ρυθμιστική αρχή υπερέβη των νομοθετικών της εξουσιών, με την υιοθέτηση από την περασμένη εβδομάδα των νέων αυστηρών κανόνων για τα έξοδα και τις αμοιβές την περασμένη εβδομάδα.

SEC: Κατέθεσε δεύτερη μήνυση αυτή την φορά στην Coinbase

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της SEC Γκάρι Γκένσλερ υποστήριξε ότι οι νέοι αυτοί κανόνες θα λειτουργήσουν προς όφελος της διαφάνειας και του ανταγωνισμού στον κλάδο των ιδιωτικών κεφαλαίων. Ένας κλάδος ο οποίος έχει υπό τη διαχείρισή του περιουσιακά στοιχεία η αξία των οποίων ανέρχεται σε σχεδόν 20 δισ. δολάρια, έχει κατηγορηθεί όμως από ομάδες για αδιαφάνεια και σύγκρουση συμφερόντων.

Οι νέοι κανόνες απαιτούν από τα ιδιωτικά επενδυτικά ταμεία να εκδίδουν τριμηνιαίες εκθέσεις για τις αμοιβές και τις επιδόσεις, όπως επίσης και να διενεργούν ετήσιους ελέγχους. Απαιτούν επίσης από τα αμοιβαία κεφάλαια να αποκαλύπτουν ορισμένες δομές για τις προμήθειες και τους απαγορεύουν να προσφέρουν σε ορισμένους επενδυτές προνομιακή μεταχείριση αναφορικά με την έκθεση των χαρτοφυλακίων τους και τη δυνατότητά τους να ρευστοποιούν.

«Η SEC έχει υπερβεί τη θεσμική της εξουσία και τη βασική νομοθετική της εντολή, δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να εναντιωθούμε», επισημαίνει ο Μπράιαν Κόρμπετ, διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Διαχείρισης Κεφαλαίων (MFA). Οι κανόνες θα αυξήσουν το κόστος για τους επενδυτές και θα περιορίσουν τον ανταγωνισμό, προσθέτει ο ίδιος.

Η μήνυση κατατέθηκε στο 5ο Εφετείο των ΗΠΑ. Τα άλλα εταιρικά σχήματα είναι η National Venture Capital Association, το American Investment Council, η Alternative Investment Management Association, η National Association of Private Fund Managers και η Loan Syndications & Trading Association.

Η τελευταία αγωγή έρχεται να προστεθεί σε μια μακροσκελή λίστα με μηνύσεις κατά της SEC του. Προσφάτως, μια επιτροπή έκρινε ότι η SEC έκανε λάθος που απέρριψε το προτεινόμενο ETF bitcoin της Grayscale Investments χωρίς να εξηγήσει το σκεπτικό της.

Τον Μάιο, το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ μήνυσε επίσης την SEC για έναν νέο κανονισμό που απαιτεί από τις εισηγμένες εταιρείες να αποκαλύπτουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα επαναγοράς ιδίων μετοχών.

Πέρυσι, επίσης το Εμπορικό Επιμελητήριο είχε καταθέσει μήνυση κατά της ρυθμιστικής αρχής σχετικά με τους κανόνες ψηφοφορίας με πληρεξούσιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα