Το διμερές εμπόριο μεταξύ της Ιταλίας και της Κίνας δεν αυξήθηκε όπως αναμένονταν αρχικά, όταν η Ρώμη εντάχθηκε στην «Πρωτοβουλία Μία Ζώνη Ένας Δρόμος» που προωθεί παγκοσμίως το Πεκίνο, όπως δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός των Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

Η ένταξη της Ιταλίας στην παγκόσμια εμπορική και οικονομική πρωτοβουλία της Κίνας έγινε πριν από τέσσερα χρόνια.

«Η “Πρωτοβουλία Μία Ζώνη Ένας Δρόμος” δεν έφερε τα αποτελέσματα που αναμέναμε», δήλωσε ο Ταγιάνι στο ετήσιο διεθνές οικονομικό συνέδριο της συμβουλευτικής εταιρίας The European House – Ambrosetti, λίγο πριν αναχωρήσει για μία επίσκεψή του στην Κίνα.

«Πρέπει να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση και το κοινοβούλιο θα αποφασίσει για το αν θα ανανεώσουμε ή όχι τη συμμετοχή μας», δήλωσε ο ίδιος.

Ιταλία: «Φρικτή» η απόφαση ένταξης στον Δρόμο του Μεταξιού της Κίνας, λέει ο υπουργός Άμυνας

Γυρίζει την πλάτη στην Κίνα

Στις αρχές Αυγούστου είχε γίνει γνωστό πως η Ρώμη αναζητά τρόπο να αποδεσμευτεί από τη μεγάλη οικονομική συμφωνία για επενδύσεις από την Κίνα, στο πλαίσιο μεγαλύτερης στροφής προς την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Το προηγούμενο διάστημα η Ρώμη έχει κινηθεί για να βάλει φρένο σε προσπάθειες εξαγορών ιταλικών εταιρειών από κινεζικές, πίσω από τις οποίες συχνά κρύβονταν κρατικές οντότητες της Κίνας. Πλέον, εξετάζει πολύ σοβαρά να μην ανανεώσει στα τέλη του έτους τη συμφωνία «Ζώνη και Δρόμος» και ψάχνει τώρα να βρει τρόπο να το κάνει αυτό χωρίς να διαταραχτεί πολύ η σχέση με το Πεκίνο και υπάρξουν άλλους είδους οικονομικά αντίποινα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή