Αντιμέτωπη με έναν ολοένα και αυξανόμενο κατάλογο προβλημάτων βρίσκεται η Κίνα. Ο προβληματικός κλάδος ακινήτων,οι απαγορεύσεις στον τομέα των ημιαγωγών και οι τεταμένες διεθνείς σχέσεις αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα, όπως αναφέρει το CNBC.

Επιπλέον, η  δεύτερη πλέον σε πληθυσμό χώρα του κόσμου έχει επίσης ένα σημαντικό πρόβλημα να αντιμετωπίσει. Την ανεργία των νέων.

Τα προβλήματα της Κίνας

Ανεργία των νέων

Το ποσοστό ανεργίας των νέων που κατοικούν σε αστικά κέντρα στην Κίνα έχει αυξηθεί στο 21% τον Μάιο του 2023, από 15,4% δύο χρόνια νωρίτερα.

«Ας μην ξεχνάμε τα δρακόντεια μέτρα lockdown», λέει ο Fang Xu, αστικός κοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ.

Η αύξηση της ανεργίας έρχεται, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αντιμετωπίζει μια πιο δύσκολη περίοδο για να βγει από την πανδημία από ό,τι εκτιμούν πολλοί ειδικοί, η οποία έχει ευρύτερες επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας και ειδικά στον ταλαιπωρημένο τομέα των ακινήτων.

Τέλος στην δημοσιοποίηση στοιχείων

Εν τω μεταξύ, η Κίνα σταμάτησε να δημοσιοποιεί στοιχεία για την ανεργία των νέων από τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε ο Φου Λινγκχούι, εκπρόσωπος της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.

Ολοένα και περισσότερα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τα «παιδιά πλήρους απασχόλησης» της Κίνας, δηλαδή τους νέους Κινέζους, στους οποίους πάντα έλεγαν ότι η σκληρή δουλειά που έκαναν για να σπουδάσουν και να κυνηγήσουν πτυχία θα απέδιδε καρπούς, τώρα νιώθουν ηττημένοι και παγιδευμένοι.

Σύμφωνα με το BBC, πολλά από τα λεγόμενα «παιδιά πλήρους απασχόλησης» λένε ότι σκοπεύουν να μείνουν στο σπίτι μόνο προσωρινά, το βλέπουν ως μια περίοδο χαλάρωσης, προβληματισμού και εύρεσης καλύτερων θέσεων εργασίας.

Η επαγγελματική εξουθένωση που οδηγεί τους εργαζόμενους ενήλικες να γίνουν «παιδιά πλήρους απασχόλησης» δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένης της κακής ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής της Κίνας. Η εργασιακή κουλτούρα στη χώρα αναφέρεται συχνά ως το λεγόμενο «996» όπου οι άνθρωποι το θεωρούν κανόνα: να δουλεύω από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ., έξι ημέρες την εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]