Να βελτιώσει την εικόνα του προσπαθεί αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να παραμένουν όμως επιλεκτικοί και μετριοπαθείς υπό το φόβο μεγαλύτερης διόρθωσης. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες μόλις 0,03% στις 1.266,79 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 45 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Όπως φαίνεται η τελική εικόνα του τραπεζικού κλάδου θα κρίνει και το αν συνεχιστεί το αρνητικό σερί στο ΧΑ για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, με τις 1.260 μονάδες όμως να «κρατούν» προς ώρας. Άλλωστε, όπως επισημαίνουν αρκετοί αναλυτές, η τετραήμερη διόρθωση, με κορύφωση τη χθεσινή ημέρα, δεν είχε κάποια βαθύτερη αιτία, με τεχνική εικόνα να παραπέμπει περισσότερο σε διόρθωση, παρά σε πτωτική κίνηση.

Ακόμα κι εδώ, οι πιθανότητες ανοδικής συνέχισης στο μεσοπρόθεσμο είναι μεγαλύτερες από μια κατάρρευση. Άλλωστε, η αίσθηση ότι τα περισσότερα χαρτοφυλάκια θέλουν να βρίσκονται εντός των τειχών με την έλευση της επενδυτικής βαθμίδας παραμένει. Και μακροπρόθεσμα, το θετικό σενάριο παραμένει ως το βασικό, αφού, όπως επισήμανε σήμερα και η JP Morgan, θα υπάρξει σημαντική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή στην Ελλάδα.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΟΠΑΠ, Aegean, Εθνική και Alpha Bank δίνουν με τα κέρδη τους στηρίξεις στην αγορά, ενώ θετικά κινούνται και οι Τιτάν, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Σαράντης και Τέρνα Ενεργειακή. Από την άλλη, ισχυρές πιέσεις δέχονται οι Λάμδα, Quest, ΕΥΔΑΠ, Autohellas και Jumbo, ενώ με αρνητικό πρόσημο είναι και οι Cenergy, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Coca Cola, Eurobank, Μυτιληναίος και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών