Με σημαντικές απώλειες κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία του σύνθετου δείκτη προμηθειών (PMI) από όλη την ήπειρο και του δείκτη τιμών παραγωγού από την Ευρωζώνη.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,53%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,65% στις 7.404 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,53% στις 15.740 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,79% στις 7.222 μονάδες.

Στο επίκεντρο σήμερα παραμένει η δανική εταιρεία φαρμάκων Novo Nordisk, η οποία αναδείχθηκε ως η πιο πολύτιμη εταιρεία της Ευρώπης, εκτοπίζοντας τον κολοσσό ειδών πολυτελείας LVMH, καθώς κυκλοφόρησε το φάρμακο απώλειας βάρους Wegovy στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Novo Nordisk

Η Novo Nordisk σήμερα κινείται με κέρδη 2%, με την κεφαλαιοποίηση της να ξεπερνά τα 430 δισ. δολάρια συμπεριλαμβανομένων των μη εισηγμένων μετοχών, μπροστά από τα 417,86 δισεκατομμύρια δολάρια της LVMH, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Στο επίκεντρο η οικονομία

Στο επίκεντρο πάντως θα παραμείνουν τα στοιχεία από την οικονομία και το κατά πόσο αυτά θα προμηνύουν πτώση του πληθωρισμού. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs στην Ευρώπη, Sven Jari Stehn, όμως δήλωσε πρόσφατα ότι «αναμένει ότι η σταθερότερη αύξηση των μισθών θα διατηρήσει τον πληθωρισμό των υπηρεσιών πιο αυξημένο σε όλη την Ευρώπη από ό,τι στις ΗΠΑ». Ο γενικός ρυθμός πληθωρισμού της ευρωζώνης σταμάτησε στο 5,3% τον Αύγουστο, καθώς η άνοδος των τιμών των καυσίμων και η κατάργηση των επιδοτήσεων για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο σε χώρες όπως η Γαλλία προκάλεσαν την αναζωπύρωση του ενεργειακού πληθωρισμού.

Στα μάκρο της ημέρας, τώρα, οι λιανικές πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν υψηλότερες τον Αύγουστο, όπως έδειξαν τα στοιχεία του British Retail Consortium, καθώς βελτιώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη. Οι συνολικές λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,1% τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 26 Αυγούστου, πάνω από το μέσο όρο αύξησης των τριών μηνών κατά 3,6% και έναντι αύξησης 1% τον Αύγουστο του

Ο γενικός πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν 6,8% τον Ιούλιο. “Τα στοιχεία των πωλήσεων αντανακλούν τη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Αύγουστο και οι λιανοπωλητές ελπίζουν ότι αυτή η γενική ανοδική τάση θα συνεχιστεί”, δήλωσε η Helen Dickinson, διευθύνουσα σύμβουλος του British Retail Consortium.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές