Για υπερεπενδύσεις, υπερμόχλευση και υπερπροσφορά στην Κίνα, την ώρα, μάλιστα, που έχει ανοιχτά γεωπολιτικά και οικονομικά ζητήματα σε αντίθεση με την Ινδία που δείχνει να έχει τις προϋποθέσεις για επικερδείς επενδύσεις, κάνει λόγο η αναπληρώτρια CIO της Morgan Stanley, Jitania Kandhari.

Κίνα: Σε δυσθεώρητα ύψη η ανεργία των νέων

Όπως είπε η Kandhari, η Ινδία εμφανίζει χαρακτηριστικά υποεπένδυσης, καθώς οι επενδύσεις ήταν χαμηλά ως ποσοστό του ΑΕΠ, ωστόσο πλέον αυτό δείχνει να αντιστρέφεται με τη στρατηγική  «Κίνα-συν-ένα» που εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια διαφοροποίησης των αλυσίδων εφοδιασμού για να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ινδία έχει έλλειμμα όσον αφορά κατοικίες  και ακίνητη περιουσία, ενώ η Κίνα έχει αναπτύξει υπερβολικά τον τομέα των ακινήτων, ο οποίος έχει βυθιστεί στα χρέη και αντιμετωπίζει αδύναμες πωλήσεις.

Οι πωλήσεις νέων κατοικιών για τους 100 κορυφαίους κατασκευαστές μειώθηκαν κατά περίπου 33% τον Ιούνιο και τον Ιούλιο σε ετήσια βάση, μετά από διψήφια αύξηση που σημείωσαν νωρίτερα μέσα στον χρόνο, σύμφωνα με την S&P Global Ratings.

«Η Ινδία ξεκινά έναν νέο κεφάλαιο στο real estate “Made in India”, με παγκόσμια κέντρα να δημιουργούνται εκεί», διευκρίνισε, σημειώνοντας πως από ό, τι φαίνεται, όσα λέγονται για την ανάπτυξη της χώρας έχουν βάση.

Στην Κίνα, τόνισε, ένας βασικός παράγοντας που πρέπει να λάβουν υπόψη οι επενδυτές είναι ότι το ασφάλιστρο κινδύνου τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά κινεζικά περιουσιακά στοιχεία έχει αυξηθεί λόγω γεωπολιτικών ζητημάτων και αδύναμων οικονομικών στοιχείων.

Όπως είπε, για να ανακάμψει η οικονομία της χώρας χρειάζονται τα ονομαστικά οικονομικά στοιχεία. Αυτό εκτιμά ότι θα συμβεί μόνο σε τομείς όπως η πράσινη τεχνολογία και οι ημιαγωγοί, που όμως θα είναι σε μικρούς θύλακες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή