Σχεδόν το 10% της ισπανικής Telefonica αποκτά η Saudi Telecom Co.  για περίπου 2,25 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία που ελέγχεται από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας αγόρασε περίπου 569,3 εκατ. μετοχές και χρησιμοποιεί χρηματοοικονομικά μέσα που θα της επιτρέψουν να αποκτήσει συνολικά 9,9% συμμετοχή στην Telefonica μόλις εγκριθεί η κίνηση από τις ρυθμιστικές αρχές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η συναλλαγή χρηματοδοτήθηκε με συνδυασμό ιδίων πόρων της εταιρείας και τραπεζικού χρέους.

Η εξαγορά είναι βέβαιο ότι θα επισύρει τον έλεγχο της ισπανικής κυβέρνησης, η οποία θεωρεί την Telefonica ως εταιρεία στρατηγικής σημασίας, η οποία λειτουργεί υποδομές που είναι κρίσιμες για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας. Η απόκτηση μετοχών άνω του 5% μπορεί να απαιτήσει την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου της χώρας.

Όπως αναφέρει η Saudi Telecom δεν σκοπεύει να αποκτήσει τον έλεγχο ή να αναλάβει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Telefonica.

Η προσέγγιση της STC ήταν «φιλική» και ο αγοραστής υποστηρίζει «την ομάδα διαχείρισης, τη στρατηγική και την ικανότητα της Telefónica να δημιουργεί αξία», δήλωσε η τελευταία.

Η Saudi Telecom ανήκει κατά 64% στο σαουδαραβικό κρατικό επενδυτικό ταμείο, του οποίου προεδρεύει ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στη Μέση Ανατολή και προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή