Η Lloyd’s of London βρίσκεται σε συνομιλίες με τα Ηνωμένα Έθνη για την παροχή ασφαλιστικής κάλυψης για τις αποστολές σιτηρών της Ουκρανίας εάν επιτευχθεί μια νέα συμφωνία για τον διάδρομο της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Τζον Νιλ στο Reuters την Πέμπτη.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Τουρκία επιδιώκει να πείσει τη Ρωσία να επιστρέψει στη λεγόμενη Πρωτοβουλία για τη Μαύρη Θάλασσα με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ μετά την αποχώρηση της Μόσχας τον Ιούλιο.

Τουρκία – Ρωσία: Μοιράζουν σιτηρά και Μαύρη Θάλασσα

«Είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να παρέχουμε ασφάλειες σε περίπτωση που ένας διάδρομος μπορεί να λειτουργήσει ξανά και να αποκατασταθεί; Η απάντηση σε αυτό είναι ναι», ανέφερε ο Νιλ σε συνέντευξή του στο Reuters. Πρόσθεσε επίσης ότι ο ασφαλιστικός κολοσσός βρίσκεται σε «ενεργές συζητήσεις με τον ΟΗΕ για το πώς μπορεί να συμβεί αυτό», τονίζοντας ότι το νέο πλαίσιο μπορεί να χρειαστεί να δομηθεί διαφορετικά από πριν.

Η εξασφάλιση ασφαλιστικής κάλυψης είναι ζωτικής σημασίας για τις αποστολές που φεύγουν από την Ουκρανία.

«Εάν απουσιάζει η παρέμβαση του ΟΗΕ και η άδεια του ΟΗΕ, δεν μπορούμε να παρέχουμε ασφάλιση», διευκρίνισε. Η εκτιμώμενη απώλεια της αγοράς του Lloyd’s, χωρίς αντασφάλιση, από τη σύγκρουση στην Ουκρανία ήταν 1,6 δισεκατομμύρια λίρες (2 δισεκατομμύρια δολάρια), υπογράμμισε.

Ασφαλιστική κάλυψη

Η ασφαλιστική Beazley έχει καλύψει ασφαλιστικά, πλοία στον διάδρομο σιτηρών και επίσης στο ξεχωριστό ανθρωπιστικό κανάλι που η Ουκρανία δημιούργησε τις τελευταίες εβδομάδες για να επιτρέψει στα πλοία που έχουν κολλήσει στην Ουκρανία να φύγουν, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Adrian Cox επίσης σε δηλώσεις του στο Reuters την Πέμπτη.

«Είμαστε σε αυτήν την αγορά για να παρέχουμε την ασφάλεια που απαιτείται για να ξεκινήσουν αυτά τα πλοία», πρόσθεσε ο Cox.

Σύμφωνα με το Reuters, η Lloyd’s ζήτησε από τα μέλη της τον Ιανουάριο να εντοπίσουν πιθανή έκθεση σε λεγόμενα ρεαλιστικά σενάρια καταστροφής που σχετίζονται με πιθανή σύγκρουση στην Ταϊβάν σε ασφαλιστικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων, αεροπορικών και πολιτικών κινδύνων.

Ο Νιλ είπε ότι η Lloyd’s ολοκλήρωσε την έρευνα, προσθέτοντας ότι το κόστος η κατάσταση φαίνεται «διαχειρίσιμη».

Η Lloyd’s κατέγραψε κέρδη προ φόρων πρώτου εξαμήνου 3,9 δισεκατομμυρίων λιρών (4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων) έναντι ζημίας 1,8 δισεκατομμυρίων λιρών το πρώτο εξάμηνο του 2022, εν μέρει από τα υψηλότερα επιτόκια ασφαλίστρων.

Η Beazley σημείωσε ένα ρεκόρ ενδιάμεσων κερδών προ φόρων ύψους 366 εκατομμυρίων δολαρίων, βοηθούμενο από την περιουσία της στις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, οι μετοχές της υποχώρησαν κατά 5%, καθώς τα αποτελέσματά της ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών των αναλυτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή