Ρωσική αεροπορική επιδρομή με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι προκάλεσαν ζημιές σε λιμενικές υποδομές, σιλό με σιτηρά και διοικητικά κτίρια στην περιοχή Ιζμαήλ της Οδησσού στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της τελευταίας, ο Όλεχ Κίπερ.

Τι (δεν) συμφωνήθηκε στο Σότσι για τα σιτηρά – Οι νέες προτάσεις στο τραπέζι

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στην επιδρομή, την τέταρτη σε πέντε ημέρες στην Ιζμαήλ, όπου βρίσκεται ουκρανικό λιμάνι-κλειδί για την εξαγωγή σιτηρών μέσω Δούναβη, σύμφωνα με τον κ. Κίπερ.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους στα λιμάνια της νότιας Ουκρανίας μετά τον τερματισμό από τη Μόσχα της συμφωνίας που επέτρεπε από τον Ιούλιο του 2022 την ασφαλή εξαγωγή των σιτηρών της μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα αποχώρησε από τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας, η οποία επέτρεπε την κυκλοφορία ουκρανικών σιτηρών, τον περασμένο Ιούλιο, διαμαρτυρόμενη ότι οι δικές της εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων αντιμετώπιζαν σοβαρά εμπόδια.

Η Ρωσία λέει πως κατέρριψε drones της Ουκρανίας κοντά στη Μόσχα, στη Ροστόφ και στη Μπριάνσκ

Ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες κοντά στη Μόσχα, στον εναέριο χώρο του Ροστόφ και στην περιφέρεια Μπριάνσκ (νοτιοδυτικά), όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι τρία κτίρια υπέστησαν ζημιές στην πόλη Ροστόφ στον Ντον και ένας άνθρωπος τραυματίστηκε όταν ουκρανικό drone συνετρίβη στο κέντρο της. Το δεύτερο drone που καταρρίφθηκε στην περιφέρεια Ροστόφ κατέπεσε έξω από την πόλη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην Μπριάνσκ, συντρίμμια ενός από τα δυο drones που καταρρίφθηκαν έσπασαν υαλοπίνακες σε κτίριο σιδηροδρομικού σταθμού και προκάλεσαν ζημιές σε οχήματα σταθμευμένα σε μικρή απόσταση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή