Το αμερικάνικο φούτμπολ (NFL) κατατροπώνει για μiα ακόμα φορά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στη λίστα με τους αθλητικούς οργανισμούς με τη μεγαλύτερη αξία, την οποία καταρτίζει το Forbes.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αμερικανικού περιοδικού η αξία των 50 πλουσιότερων αθλητικών κλαμπ φτάνει τα 256 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 15% σε σχέση με πέρυσι και τον μέσο όρο να κυμαίνεται στα 5,12 δισ. δολάρια.

Το αμερικάνικο φούτμπολ (NFL) παραμένει η πλουσιότερη αθλητική λίγκα χάρη στις εγγυημένες τηλεοπτικές συμφωνίες ύψους 126 δισ. δολαρίων μέχρι το 2033.

Οι ομάδες του NFL καταλαμβάνουν τις 30 από τις 50 θέσεις της λίστας Forbes, όπως ακριβώς και πέρυσι.

Από τον Σλούκα στον Μιλουτίνοφ – Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της Euroleague

Πάρα ταύτα δεν είναι το πρωτάθλημα που παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης. Οι επτά ποδοσφαιρικές ομάδες που περιλαμβάνονται στη λίστα παρουσίασαν αύξηση της αξίας τους την τελευταία πενταετία της τάξης του 114% κατά μέσο όρο, με την Παρί Σεν Ζερμέν να εκτοξεύεται κατά 334% στα 4,2 δισ. δολάρια και στην 36η θέση.

Ο αθλητικός οργανισμός με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως είναι η Dallas Cowboys (NFL) με 9 δισ. δολάρια. Δεύτερος στη λίστα είναι ο θρύλος του μπέιζμπολ New York Yankees (MLB) με 7,1 δισ. δολάρια ενώ την τρίτη θέση μοιράζονται η εκπρόσωπος του NBA Golden State Warriors και η ομάδα του NFL New England Patriots με 7 δισ. δολάρια.

Η ποδοσφαιρική ομάδα με τη μεγαλύτερη αξία και 11η στη λίστα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με 6,07 δισ. δολάρια.

Δεύτερη μεταξύ των ποδοσφαιρικών κλαμπ και 13η στη λίστα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 6 δισ. δολάρια και τρίτη η Μπαρτσελόνα (18η συνολικά) με 5,508 δισ. δολάρια. Τη χρυσή επτάδα των ποδοσφαιρικών ομάδων συμπληρώνουν οι Λίβερπουλ (5,288), Μάντσεστερ Σίτι (4,99 δισ.), Μπάγερν (4,86 δισ.), Παρί Σεν Ζερμέν (4,21 δισ.).

Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια στη λίστα του Forbes συμπεριλήφθηκαν και δύο ομάδες της formula 1.

Πρόκειται για τη Ferrari που βρίσκεται στην 45η θέση με 3,9 δισ. δολάρια και τη Mercedes που κατατάσσεται στην 47η θέση με 3,8 δισ. δολάρια. Την τελευταία τετραετία η αξία των δέκα ομάδων της formula 1 αυξήθηκε κατά 232%

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι