Συντηρητικά ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, δείχνοντας ότι πέραν της επενδυτικής βαθμίδας, η ανησυχία σχετικά με τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών παραμένει και ίσως επηρεάζει τις αγοραστικές κινήσεις μέχρι νεοτέρας. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,54% στις 1.266,28 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 40 εκατ. ευρώ.

Goldman Sachs: Στον προθάλαμο παγκόσμιων δεικτών τα ελληνικά ομόλογα

Η αδυναμία που εμφάνισε η αγορά λίγο μετά τις 12:00, φτάνοντας μάλιστα να παλεύει και με το θετικό πρόσημο, έδειξε πόσο μεγάλη είναι η ανησυχία για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα πρόσφατα πολυεπίπεδα γεγονότα. Δεν συνέπεσε άλλωστε με την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας, αν και οι αγοραστές έδειξαν αντανακλαστικά, συντηρώντας το θετικό βηματισμό της αγοράς.

Δύο ταχύτητες

Για ακόμη όμως μία περίοδο, το ΧΑ δείχνει να είναι δύο ταχυτήτων, αφού ομολογουμένως, πλήθος αναλυτών εξαίρουν τα μεσο-μακροπρόθεσμα οφέλη της επενδυτικής βαθμίδας για την εγχώρια αγορά. Ουδείς αυτό μπορεί να το παραβλέψει και να μείνει εκτός της αγοράς, ακόμη και αν βραχυπρόθεσμα υπάρξουν αναταράξεις από τις πολιτικές εξελίξεις και τη διαχείριση της μεγάλης φυσικής καταστροφής στη Θεσσαλία. Σε κάθε περίπτωση όμως, εκτός της πολιτικής διαχείρισης, σημαντικό ρόλο θα παίξει και το δημοσιονομικό κόστος των καταστροφών, ειδικά στο μέτωπο των προοπτικής της οικονομίας.

Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Alpha Bank ξεχωρίζει με το +2,15%, ενώ σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Jumbo, Cenergy, Σαράντης, Μυτιληναίος, Coca Cola και Βιοχάλκο. Θετικά κινούνται οι ΔΕΗ, Aegean, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς και ΟΤΕ, ενώ αρνητικά οι Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Τιτάν και ΕΛΧΑ, με τις Autohellas, Quest και Ελλάκτωρ να δέχονται μεγαλύτερες πιέσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών