Η στροφή της Τουρκίας σε πιο συμβατικές οικονομικές πολιτικές, όπως η τεράστια αύξηση των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας τον περασμένο μήνα, οδήγησε το κόστος αντιστάθμισης έναντι της υποτίμησης της λίρας σε χαμηλό δύο ετών.

Συγκεκριμένα, το επιπλέον κόστος για την προστασία της αδύναμης λίρας τον επόμενο μήνα —σε σύγκριση με την αντιστάθμιση των κερδών— μειώθηκε στις 4,05 ποσοστιαίες μονάδες την Τρίτη, κάτι που αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό από τον Οκτώβριο του 2021.

Επιστρέφει ο πληθωρισμός – εφιάλτης στην Τουρκία: Στο 58,94% τον Αύγουστο

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άλλαξε την οικονομική του ομάδα μετά τις εκλογές του Μαΐου, τοποθετώντας τους πρώην τραπεζίτες της Wall Street, Μεχμέτ Σιμσέκ και Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκανως επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών και της κεντρικής τράπεζας, αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με αναλυτές, η αύξηση των επιτοκίων αποτελεί ένδειξη ότι η χώρα απομακρύνεται από την ανορθόδοξη πεποίθηση του Ερντογάν ότι η μείωση των επιτοκίων καταπολεμά τον πληθωρισμό. Η παραδοσιακή θεωρία της οικονομίας λέει ακριβώς το αντίθετο και οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο αυξάνουν γρήγορα τα επιτόκια για να καταπολεμήσουν τις εξάρσεις των τιμών καταναλωτή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ταϊβάν: Δημιουργεί το δικό της «Starlink» υπό την απειλή της Κίνας
Διεθνή |

Η Ταϊβάν δημιουργεί το δικό της «Starlink» - Στόχος να αντιμετωπίσει την κινεζική απειλή

Η διασφάλιση ότι τα συστήματα επικοινωνίας της Ταϊβάν θα παραμείνουν λειτουργικά σε έκτακτες στιγμές αποτελεί αυξανόμενη προτεραιότητα για τους κορυφαίους ηγέτες του νησιού τα τελευταία χρόνια