Tη λίστα των 500 κορυφαίων κινεζικών ιδιωτικών επιχειρήσεων για το 2023, με τις επιχειρήσεις JD.com, Alibaba και Hengli Group να βρίσκονται αντίστοιχα στις τρεις πρώτες θέσεις, δημοσιοποίησε χθες η ομοσπονδία All-China Federation of Industry and Commerce.

Σύμφωνα με μία αναφορά ανάλυσης και έρευνας που δημοσιοποιήθηκε μαζί με τη λίστα, το όριο συμμετοχής στην αναφερόμενη λίστα σχετικά με τα έσοδα των 500 κορυφαίων κινεζικών επιχειρήσεων για το 2022 καταγράφηκε περίπου στα 27,6 δισεκατομμύρια γιουάν (3,51 δισεκατομμύρια ευρώ) σηματοδοτώντας μία αύξηση κατά 1,21 δισεκατομμύριο γιουάν (150 εκατομμύρια ευρώ) σε σύγκριση με το όριο εσόδων του 2022.

Αlibaba: Η αιφνίδια φυγή του CEO οδήγησε σε πτώση 3% τη μετοχή της

Μεταξύ αυτών των επιχειρήσεων, οι 95 εταιρίες είχαν η καθεμιά ετήσια έσοδα που ξεπέρασαν τα 100 δισεκατομμύρια γιουάν (12,73 δισεκατομμύρια ευρώ) κατά την προηγούμενη χρονιά

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας

H κεντρική τράπεζα της Κίνας διοχέτευσε χθες, Τρίτη, μέσω της διαδικασίας reverse repos οικονομική ρευστότητα 209 δισεκατομμυρίων γιουάν (21,61 δισεκατομμύρια ευρώ) στο διατραπεζικό σύστημα με περίοδο ωρίμανσης επτά ημερών και επιτόκιο 1,8%.

Η κίνηση αυτή στοχεύει στη διατήρηση της οικονομικής ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα σε ικανοποιητικό επίπεδο, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

Η διαδικασία reverse repos επιτρέπει στην κεντρική τράπεζα την αγορά χρεωγράφων από τις εμπορικές τράπεζες μέσω μιας διαδικασίας πλειστηριασμών, με συμφωνία για μελλοντική μεταπώληση τους στις ίδιες τράπεζες.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή