Με κέρδη έκλεισαν οι ασιατικοί δείκτες, πλην των κινεζικών, αντιδρώντας από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, αλλά και λαμβάνοντας σημαντικές στηρίξεις από τις νέες εκτιμήσεις για τις προθέσεις των κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως, που τείνουν περισσότερο προς την παύση της νομισματικής σύσφιξης.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,63% καθώς ο αριθμός της ανεργίας τον Αύγουστο παρέμεινε σταθερός στο 3,7%, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Με το… «τσουβάλι» αγοράζουν τα ομόλογα οι Ιάπωνες

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας κέρδισε 1,44%, ενώ ο Topix σημείωσε μικρότερη άνοδο 1,07%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε 1,01% και ο Kosdaq έκλεισε κατά 1,61% υψηλότερα.

Αντίθετα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,22%, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν επίσης σε αρνητικό έδαφος, με τον CSI 300 να υποχωρεί 0,09%.

Το ποσοστό ανεργίας στην Αυστραλία παρέμεινε σταθερό στο 3,7% τον Αύγουστο, αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 64.900 τον Αύγουστο σε μηνιαία βάση, καθώς το ποσοστό συμμετοχής στην εργασία της Αυστραλίας έφτασε το 67%, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις για 66,7% στη δημοσκόπηση του Reuters.

Επίσης, η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία επιβραδύνθηκε κατά 1,8% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον Ιούνιο, φθάνοντας στο 103,8. Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 2,3% στο 105,4.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές