Ανοδικά κινείται σήμερα η Wall Street, καθώς λαμβάνει σημαντικές στηρίξεις από τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα οποία επίσης αποτελούν έναν πρόδρομο δείκτη για την πορεία του πληθωρισμού.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,45% στις 34.730 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,50% στις 4.489 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,47% στις 13.879 μονάδες.

Η μέτρηση του Αυγούστου για τον δείκτη τιμών παραγωγού ήρθε πιο ισχυρή από ό,τι αναμενόταν. Ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,7%, περισσότερο από την αύξηση του 0,4% που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Ωστόσο, εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο βασικός PPI αυξήθηκε κατά 0,2%, σύμφωνα με την εκτίμηση.

Την ίδια ώρα, οι λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο σημείωσαν επίσης καλύτερες επιδόσεις από το αναμενόμενο, σημειώνοντας άλμα 0,6% έναντι αύξησης 0,1% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,6% τον περασμένο μήνα, περισσότερο από την προβλεπόμενη αύξηση 0,4%.

Στοιχεία

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία αντέχει πολύ στις αυξήσεις επιτοκίων της Federal Reserve, αν και δεν αποκλείεται πλέον να δούμε μία ακόμη αύξηση επιτοκίου την ερχόμενη εβδομάδα. Αλλά ακόμη και αν η κεντρική τράπεζα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια αυτή τη φορά, οι αγορές πιθανότατα θα συνεχίσουν να είναι ασταθείς τους επόμενους μήνες. Τα στοιχεία για τις τιμές μελλοντικής εκπλήρωσης των Fed Funds δείχνουν μια πιθανότητα περίπου 40% να αυξηθούν τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου.

«Πιστεύουμε ότι η αστάθεια θα είναι μαζί μας μέχρι το τέλος του έτους καθώς τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου που παρέσυραν την αγορά ψηλότερα μέχρι τώρα το 2023 θα αρχίσουν να φαίνονται ακριβά ενόψει των αυξημένων αποδόσεων», σχολίασε ο Alex McGrath, επικεφαλής επενδύσεων της NorthEnd Private Wealth.

Στα μάκρο της ημέρας τώρα, στις 220.000 ανήλθαν οι νέες αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, σημειώνοντας αύξηση κατά 3.000 συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων ήταν 224.500, μειωμένος κατά 5.000 από τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street