Σαρωτικές αλλαγές στη διοίκηση και περικοπές θέσεων εργασίας ετοιμάζει η CEO της Citigroup Τζέιν Φρέιζερ, όπως αναφέρει το Reuters.

Η Citigroup θα προβεί σε μια σαρωτική αναδιοργάνωση που θα επιτρέψει στη Φρέιζερ να έχει μεγαλύτερο έλεγχο, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει τη μετοχή του κολοσσού της Wall Street..

Citigroup: Πτώση 36% στα καθαρά κέρδη το β΄ τρίμηνο του 2023

Δύσκολες αποφάσεις

Οι επικεφαλής των πέντε τμημάτων της τράπεζας θα αναφέρονται απευθείας στην διευθύνουσα σύμβουλο, ενώ η τράπεζα θα περικόψει επίσης περιφερειακούς ηγετικούς ρόλους εκτός της Βόρειας Αμερικής. Αναμένονται περικοπές θέσεων εργασίας, αλλά ο αριθμός και ο οικονομικός αντίκτυπος είναι ακόμη ασαφείς.

«Πήραμε σκληρές, συνεπακόλουθες, δύσκολες αποφάσεις εδώ», δήλωσε η Φρέιζερ στους επενδυτές στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη. «Δεν θα είναι καθολικά δημοφιλείς στην τράπεζά μας. Θα κάνουν κάποιους από τους ανθρώπους μας να αισθανθούν πολύ άβολα. Είμαι απολύτως εντάξει με αυτό … Είναι το σωστό για τους μετόχους μας», πρόσθεσε.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 1,7% αφού ο οικονομικός διευθυντής Mark Mason δήλωσε ότι διατηρεί αμετάβλητες τις κατευθυντήριες γραμμές για τα έξοδα της εταιρείας για το 2023.

Η σαρωτική αναδιοργάνωση είναι ένα ακόμη βήμα στη στρατηγική της Φρέιζερ για τη βελτίωση των κερδών και τον εξορθολογισμό της τράπεζας από τότε που ανέλαβε το τιμόνι της το 2021. Παρόλο που η Citi έχει πουλήσει επιχειρήσεις και εργάζεται για την επίλυση των ρυθμιστικών προβλημάτων, η τιμή της μετοχής της έχει μείνει πίσω από αυτές αντίστοιχων κολοσσών.

Σαρωτικές αλλαγές

Η Citi διόρισε τον Shahmir Khaliq επικεφαλής της μονάδας υπηρεσιών, τον Andrew Morton στις αγορές, τον Peter Babej για την επενδυτική και εταιρική τραπεζική σε προσωρινή βάση, τον Gonzalo Luchetti στην αμερικανική καταναλωτική τραπεζική και τον Andy Sieg στο wealth management όταν ενταχθεί στην εταιρεία αργότερα αυτό το μήνα.

Επιπλέον, η τράπεζα επιθυμεί να προσλάβει εξωτερικούς συνεργάτες για τη θέση του επικεφαλής τραπεζικών εργασιών. Θα ενοποιήσει τις μη αμερικανικές επιχειρήσεις υπό τον Ernesto Cantú, τον νέο επικεφαλής του διεθνούς της τμήματος.

Ο ανασχηματισμός είναι πιθανό να προκαλέσει αποχωρήσεις, ανέφερε  η Φρέιζερ σε υπόμνημα προς τους υπαλλήλους που είδε το Reuters.

«Όλα αυτά, στο τέλος της ημέρας, αυξάνουν την υπευθυνότητα στον οργανισμό», δήλωσε η Φρέιζερ στους επενδυτές.

Χαμηλή αποτίμηση

Αν και οι μετοχές της αμερικανικής τράπεζας κινήθηκαν ανοδικά την Τετάρτη, εξακολουθούν να αποτιμώνται σε λιγότερο από το μισό της λογιστικής της αξίας, ενώ ανταγωνιστές όπως η Wells Fargo και η Bank of America βρίσκονται πάνω από το 0,8 και η JPMorgan Chase στο 1,4.

«Οι επενδυτές θα δώσουν πίστωση στη Citigroup μόνο αν οι σκληροί αριθμοί επιτύχουν τους στόχους τους», δήλωσε ο Eric Compton, τραπεζικός αναλυτής της Morningstar.

Την ίδια στιγμή, ο οικονομικός διευθυντής Mason δήλωσε ότι αναμένει τα έσοδα από τις συναλλαγές της τράπεζας να αυξηθούν κατά ένα χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό το τρίτο τρίμηνο, ενώ τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική θα παραμείνουν σταθερά ή θα αυξηθούν ελαφρώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή