Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα συναντήσει τον ιδιοκτήτη του X (πρώην Twitter), Ιλον Μασκ, τη Δευτέρα στη Silicon Valley, δήλωσε αξιωματούχος στο γραφείο του Νετανιάχου την Πέμπτη, και ο Μασκ δήλωσε ότι οι συνομιλίες τους θα επικεντρωθούν στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Νετανιάχου είχε ήδη προγραμματίσει να επισκεφθεί την Καλιφόρνια την επόμενη εβδομάδα πριν ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο Ισραηλινός αξιωματούχος επιβεβαίωσε τη συνάντηση με τον Μασκ, όπως αποκαλύφθηκε αρχικά από την Washington Post, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Στη Silicon Valley, ο Νετανιάχου θα προσπαθήσει να ενισχύσει τις σχέσεις με στελέχη στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, βασικό μοχλό της οικονομίας του Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, δεν είναι σαφές εάν ο ισραηλινός ηγέτης θα συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει εκφράσει την ανησυχία του για τη δικαστική μεταρρύθμιση που προωθεί στη χώρα του ο Νετανιάχου και η δεξιά κυβέρνησή του.

Ρητορική μίσους

Η ρητορική μίσους στο X έχει αυξηθεί δραματικά από τότε που ο Μασκ αγόρασε την πλατφόρμα πέρυσι και χαλάρωσε τις διασφαλίσεις σχετικά με την εποπτεία του περιεχομένου που αναρτούν οι χρήστες. Την περασμένη εβδομάδα, ο Μασκ είπε ότι τα έσοδα από διαφημίσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 60%.

Η συνάντηση είναι το τελευταίο βήμα σε μια εκστρατεία των Εβραίων φίλων και συμμάχων του Μασκ για να αποτρέψουν την αυξανόμενη κριτική γύρω από την αύξηση της αντισημιτικής ρητορικής στο X, ανέφερε η Post, επικαλούμενη πέντε άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI