Ο νεότερος τεχνοβλαστός του ΕΚΕΤΑ είναι η εταιρεία Optimems η οποία προσφέρει μια νέα πελατοκεντρική πλατφόρμα που μετατρέπει τους μικρούς και μεσαίους καταναλωτές σε μικροδίκτυα επόμενης γενιάς, όπως εξήγησε η CEO της εταιρείας, Αγγελίνα Μπιντούδη, μιλώντας στο OT FORUM στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε η κα Μπιντούδη, η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες όπως ολιστική βελτιστοποιημένη διαχείριση ενέργειας, παρακολούθηση και έλεγχο σε πραγματικό χρόνο, διαλειτουργική λειτουργία και ενσωμάτωση της ηλεκτροκίνησης μέσα από την ομπρέλα των λύσεων Optimems.

87η ΔΕΘ – OT FORUM – Χρήστος Γούλας (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ): Η χώρα άντεξε στην κρίση του πληθωρισμού

«Είμαστε όλοι παιδιά της εφαρμοσμένης έρευνας» σημείωσε αναφερόμενη στους founders της εταιρείας που ανέρχονται σε 5 ενώ η εταιρεία σήμερα μετρά συνολικά 10 άτομα προσωπικό μαζί με τους εξωτερικούς συνεργάτες της.

Αυτό που ουσιαστικά προσφέρει είναι ένα κέντρο software ή εγκέφαλος που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τη βέλτιστη διαχείριση στην παροχή ενέργειας από ένα μικρό σπίτι μέχρι μια μεγάλη βιομηχανία. Για παράδειγμα, εάν ένα σπίτι είναι εξοπλισμένο με ένα φωτοβολταικό, μια μπαταρία αποθήκευσης ενέργειας και ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μπορεί σε πραγματικό χρόνο οι χρήστες του να έχουν πρόσβαση και έλεγχο στα επίπεδα ενέργειας που διαθέτει ή που καταναλώνει. Σύμφωνα με την κα Μπιτούδη, οι λύσεις της Optimems προσφέρουν έως και 20-30% όφελος στους λογαριασμούς ρεύματος των πελατών της ελαχιστοποιώντας τις ενεργειακές ανάγκες από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εφαρμογή των λύσεων της Optimems μπορεί να φτάσει έως και τα επίπεδα μια κοινότητας ή και μια έξυπνης ενεργειακής πόλης όπως π.χ. το Ελληνικό.

Η εταιρεία διαθέτει σήμερα πελάτες στην Ελλάδα, την Αυστρία και τη Σουηδία ενώ στόχος της είναι στην επόμενη διετία να έχει εξαπλωθεί σε έξι χώρες της ΕΕ και να φτάσεις τις 25.000 συνεργασίες.

Διαφοροποίηση από τους παρόχους ενέργειας

Τρία είναι τα σημεία διαφοροποίησης από αντίστοιχα εργαλεία που προσφέρουν και οι πάροχοι ενέργειας:

1. Μεγαλύτερα κέρδη για τον τελικό καταναλωτή

2. Απόλυτη συμβατότητα με τον εξοπλισμό της αγοράς

3. Το σύστημα της Optimems λειτουργεί σα lego δηλαδή μπορείς κανείς να ξεκινήσει με πιο απλά πράγματα και στη συνέχεια να επεκταθεί.

Η εταιρεία έχει στο ενεργητικό της και δύο διεθνείς διακρίσεις, έχει λάβει την 2η θέση σε διαγωνισμό πράσινης καινοτομίας στη ΔΕ το 2021 και την 6η θέση στον τομέα κανιτονομίας στην Urbantech.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News