Μπορεί όλοι να περιμένουν τη σημερινή αξιολόγηση της Ελλάδας από τη Moody’s, αλλά κατά την Societe Generale, ο S&P θα είναι ο πρώτος μεγάλος οίκος αξιολόγησης που θα δώσει στην Ελλάδα αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας (στις 20 Οκτωβρίου).

Μάλιστα, διαπιστώνει ότι οι αγορές πιθανότατα έχουν ήδη τιμολογήσει πλήρως μια αναβάθμιση αξιολόγησης, με την απόδοση των 10ετών ομολόγων να διαπραγματεύεται περίπου 30-40 μ.β. χαμηλότερα από το 10ετές ιταλικό.

Moody’s: Η αγορά αναμένει με αγωνία την αναβάθμιση

Όπως υπενθυμίζει η Societe Generale, η Moody’s θα αναθεωρήσει την αξιολόγηση της Ελλάδας σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου.

Ο οίκος αξιολόγησης αξιολογεί επί του παρόντος την Ελλάδα σε Ba3 και αναθεώρησε την προοπτική (outlook) σε θετική τον Μάρτιο του 2023. Καθώς η αξιολόγηση της Moody’s για την Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πολύ κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, η Societe Generale πιστεύει ότι θα αναβαθμίσει την αξιολόγηση της Ελλάδας σε Ba2 και θα διατηρήσει την προοπτική θετική.

Τα δημόσια οικονομικά και η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί σημαντικά από το 2016 και η νίκη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στις γενικές εκλογές του Ιουνίου σχεδόν διασφαλίζει τη συνέχεια της πολιτικής για άλλα τέσσερα χρόνια, αναφέρει η Societe Generale. Πολλοί οίκοι αξιολόγησης αναβάθμισαν πρόσφατα την αξιολόγηση της Ελλάδας σε BBB, συμπεριλαμβανομένου του Scope στις 4 Αυγούστου και του DBRS στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, κατά την Societe Generale ο S&P θα είναι ο πρώτος μεγάλος οίκος αξιολόγησης που θα δώσει στην Ελλάδα αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας (στις 20 Οκτωβρίου), ακολουθούμενος από τον Fitch (την 1η Δεκεμβρίου).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Macro
Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»
Macro |

Ρολφ Στράουχ: «Πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης»

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM μιλάει για τις τρεις μεγάλες μελλοντικές προκλήσεις, την πρόοδο της Ελλάδας, τα ανησυχητικά σημάδια και την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων