Στις αρχές του 1987, ο Μεξικανός μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Εμίλιο Αζκαράγκα Μίλμο πλήρωσε 2,3 εκατομμύρια δολάρια για το φημισμένο κτίριο Sunset Plaza Apartments. Βρίσκεται στους χαμηλότερους λόφους του Χόλιγουντ σε μικρή απόσταση με τα πόδια βόρεια της λεωφόρου Sunset. Η έπαυλη που κατασκευάστηκε την δεκαετία του 1930 σχεδιάστηκε από τον εξέχοντα αρχιτέκτονα Πολ Ρ. Ουίλιαμς και κατοικήθηκε κατά τη διάρκεια των δεκαετιών από μια σειρά αστέρων του Χόλιγουντ, μεταξύ των οποίων η Κάρολ Λόμπαρντ, ο Τσαρλς Φάρελ, η Κάθριν Χέπμουρν, η Μίτζι Γκέινορ και η Μπερναντέτ Πίτερς.

Μήνες μετά την απόκτηση του κτιρίου, ο Μίλμο το κατεδάφισε για να χτίσει ένα πολυτελές ιδιωτικό κτήμα που έγινε κατοικία του για αποδράσεις. Σχεδιασμένο από τον διάσημο Μεξικανό αρχιτέκτονα Τομάς Καχίγκα, το συγκρότημα σε στιλ χασιέντα ολοκληρώθηκε το 1990. Μετά τον θάνατο του Αζκαράγκα Μίλμο το 1997, αυτό το κτήμα τέθηκε προς πώληση στα 16 εκατομμύρια δολάρια, αν και η ζήτηση μειώθηκε τελικά στα 10 εκατομμύρια δολάρια. Αφού το ακίνητο δεν πουλήθηκε, έγινε τελικά η κατοικία του γιου του Μίλμο, του δισεκατομμυριούχου Εμίλιο Αζκαράγκα Τζιν.

Εμίλιο Αζκαράγκα Τζιν

Τώρα προσφέρεται για το απίστευτο ποσό των 60 εκατομμυρίων δολαρίων, ενδεικτικό του πώς οι αξίες των σπιτιών στη γύρω περιοχή έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Εξάλλου, 9,3 στρέμματα γης είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο εύρημα στους ασφυκτικά δομημένους λόφους του Χόλιγουντ, ιδιαίτερα σε ένα ακίνητο τόσο κοντά στο Sunset Strip και στο Δυτικό Χόλιγουντ. Οι κήποι του κτήματος είναι επίσης μερικοί από τους πιο περίτεχνους και περιποιημένους σε ολόκληρη τη γειτονιά, που μοιάζουν περισσότερο με ανακτορικό κτήμα στο Holmby Hills ή στο Beverly Park.

Το κτήμα περιλαμβάνει μια κύρια κατοικία 1021 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και ξεχωριστό ξενώνα.

Η χωροταξία είναι κάπως ιδιόμορφη. Αν και εντυπωσιακά προστατευμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα χάρη στους τεράστιους φράχτες από ψηλούς θάμνους και θεόρατα δέντρα, το σπίτι βρίσκεται ακριβώς απέναντι από ένα μεγάλο συγκρότημα διαμερισμάτων και βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε ένα ευρύχωρο πάρκινγκ που χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα τετράγωνα του Sunset Strip.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, παρά την υψηλή τιμή των 60 εκατομμυρίων δολαρίων, το μέρος διατίθεται στην αγορά ως αναπτυξιακή ευκαιρία. Σύμφωνα με την καταχώριση, η οποία δεν παρέχει εσωτερικές φωτογραφίες της κατοικίας, το κτήμα είναι «ένας ιδανικός καμβάς για οραματιστές developers» και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πολλών νέων κατοικιών ή πολλαπλών πολυκατοικιών.

Κατάλληλο για… «βασιλιάδες»

Αλλά όπως και η απώλεια του Sunset Plaza Apartments, η καταστροφή του κτήματος του Αζκαράγκα θα ήταν κρίμα. Με διαρρύθμιση «κατάλληλη για βασιλιάδες», το κτήμα μεξικανικού αποικιακού στιλ περιλαμβάνει δύο τραπεζαρίες διακοσμημένες με πέτρα σμιλευμένη στο χέρι και ξύλινα δοκάρια από αιωνόβια δέντρα, κουζίνα σεφ, κελάρι κρασιών και βιβλιοθήκη. Έξω, οι εκπληκτικοί χώροι είναι διακοσμημένοι από τους προαναφερθέντες καταπράσινους κήπους, τα γρασίδι και τα πολυάριθμα σιντριβάνια. Υπάρχει επίσης μια ορθογώνια πισίνα που πλαισιώνεται από ένα πέτρινο αίθριο. Και εκτός από την κύρια κατοικία, η ιδιοκτησία περιλαμβάνει έναν ξενώνα 185 τετραγωνικών μέτρων και χώρο στάθμευσης εκτός δρόμου για περισσότερα από 20 αυτοκίνητα.

Ο Εμίλιο Αζκαράγκα Τζιν παραμένει πρόεδρος της Televisa, της μεγαλύτερης τηλεοπτικής εταιρείας του Μεξικού, αν και το 2018 αποχώρησε από τη θέση του CEO μετά από δύο δεκαετίες στο τιμόνι. Ο 55χρονος έχει πολλά άλλα σπίτια σε όλο τον κόσμο. το 2016, μείωσε τη ζητούμενη τιμή του 257 ποδιών γιοτ του από 144 εκατομμύρια δολάρια σε 102 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή