Κοντά σε υψηλό δύο εβδομάδων διατηρήθηκαν οι τιμές του χρυσού, αν και παρέμειναν σε στενό εύρος τιμών, καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται  στη συνεδρίαση Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η τιμή του χρυσού παρέμεινε αμετάβλητος στα 1.932,93 δολάρια η ουγγιά, αφού νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης άγγιξε το υψηλότερο επίπεδό από τις 5 Σεπτεμβρίου. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πολύτιμου μετάλλου ενισχύθηκαν κατά 0,1% στα 1.954,50 δολάρια.

Πετρέλαιο: Με φόρα προς τα 100 δολάρια το πετρέλαιο – Φόβοι για αναζωπύρωση του πληθωρισμού

Οι επενδυτές θα εστιάσουν στις επικαιροποιημένες προβλέψεις των αξιωματούχων της Fed στο τέλος της διήμερης συνεδρίασης πολιτικής την Τετάρτη, καθώς τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ μείωσαν τους φόβους για ύφεση.

Οι έμποροι αναμένουν 99% πιθανότητα η Fed να αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στο τέλος της συνεδρίασής της, με 35% πιθανότητα άλλης αύξησης των επιτοκίων πριν από το 2024, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

«Η προσδοκία είναι ότι η Fed θα εξακολουθήσει να κλίνει προς τη γερακίσια νομισματική πολιτική αύριο, επειδή θέλει να φέρει τον πληθωρισμό πιο κοντά στον στόχο του 2%, κάτι που δεν θα ήταν καλό για τον χρυσό», εξηγεί στο Reuters ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στην Kitco. «Το σημαντικό θα είναι η συνέντευξη Τύπου του Τζερόμ Πάουελ και μια δήλωση που ενδεχομένως θα υπονοεί τι μπορεί να κάνει η Fed μέχρι το τέλος του έτους», πρόσθεσε.

Η προοπτική ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έχει ανεβάσει τις αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων αναφοράς σε υψηλά 16 ετών, μειώνοντας την ελκυστικότητα του χρυσού.

Επίσης, στο ρανταρ των επενδυτών βρίσκονται οι συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών της Τράπεζας της Ιαπωνίας, της Τράπεζας της Αγγλίας και της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας

Εν τω μεταξύ, οι ελβετικές εξαγωγές χρυσού αυξήθηκαν κατά 7,3% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, καθώς οι υψηλότερες παραδόσεις στην Ινδία και την Κίνα αντιστάθμισαν τις χαμηλότερες προμήθειες στην Τουρκία.

Το ασήμι σημείωσε πτώση 0,3% στα 23,16 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα ενισχύθηκε κατά 1,1% στα 943,09 δολάρια και το παλλάδιο κατά 1,9% στα 1.260,03 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities