Η Target, ο αμερικανικός λιανεμπορικός κολοσσός ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα προσλάβει σχεδόν 100.000 υπαλλήλους για την εορταστική περίοδο και θα προσφέρει μεγάλες εκπτώσεις από τον Οκτώβριο, καθώς προετοιμάζεται για την ανταγωνιστική περίοδο των εορτών.

Φέτος, οι πωλήσεις στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν με τον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών, καθώς οι καταναλωτές ξοδεύουν με προσοχή λόγω της σύσφιξης των προϋπολογισμών των νοικοκυριών και των παρατεταμένων ανησυχιών για την οικονομία.

«Εκρηξη» πωλήσεων για τον μεγαλύτερο «παντοπώλη» του κόσμου

Ωστόσο, ακόμη και όταν η αγορά εργασίας των ΗΠΑ αρχίζει να ψύχεται, οι αριθμοί προσλήψεων της Target για το 2023 «ταράζουν τα νερά», με την εταιρεία να ανακοινώνει τεράστιους αριθμούς προσωπικού.

Μόλιτς την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Reuters, μια έκθεση από την εταιρεία συμβούλων σταδιοδρομίας Challenger, Gray & Christmas έδειξε ότι οι ασθενέστερες δαπάνες σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος εργασίας θα είχαν ως αποτέλεσμα οι λιανοπωλητές των ΗΠΑ να προσλάβουν τον χαμηλότερο αριθμό εποχικών εργαζομένων φέτος από το 2008.

Το 2022, ο μεγαλύτερος διαδικτυακός λιανοπωλητής στον κόσμο Amazon.com σχεδίαζε να προσλάβει 150.000 υπαλλήλους σε θέσεις πλήρους, εποχικής και μερικής απασχόλησης στις δραστηριότητές του στις ΗΠΑ, ενώ η bellwether Walmart είχε πει θα προσθέσει 40.000 εργαζομένους σε εποχιακούς και πλήρους απασχόλησης ρόλους.

Τη Δευτέρα η Macy’s ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει περισσότερους από 38.000 εποχικούς εργαζομένους πλήρους και μερικής απασχόλησης, αριθμός μικρότερος από τις αρχικές εξαγγελίες.

Εκπτώσεις

Η Target είπε επίσης ότι προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις σε είδη ένδυσης, σπιτιού, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Η Amazon ξεκινά επίσης τη δεύτερη «Prime Day» της για το έτος στις 10-11 Οκτωβρίου σε μια προσπάθεια να προσελκύσει πελάτες που ζητούν ευκαιρίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή