Tην πρόσληψη περισσότερων από 38.000 εργαζόμενων πλήρους και μερικής απασχόλησης για την επερχόμενη περίοδο των γιορτών, ανακοίνωσε η Macy’s.

Αν και το νούμερο, μοιάζει εξωπραγματικό, η αμερικανική αλυσίδα πολυκαταστημάτων είχε προβεί σε περισσότερες προσλήψεις πέρυσι, σύμφωνα με το Reuters.

Λιανεμπόριο: Στα 100 δισ. το κόστος από τις κλοπές στα εμπορικά κέντρα

Οι μισοί από το 2021

Η Macy’s προσέλαβε περίπου 41.000 εργαζόμενους πέρυσι, ενώ το 2021 είχε προσλάβει 76.000 υπαλλήλους.

Η εταιρεία αναζητά να προσλάβει προσωπικό για τα καταστήματά της, Macy’s, Bloomingdale’s και Bluemercury, καθώς και για τα κέντρα διανομής της.

Λιγότερες προσλήψεις φέτος

Μια έκθεση της Challenger, Gray & Christmas αποκάλυψε ότι οι αμερικανικές εταιρείες λιανικής θα προσλάβουν τον χαμηλότερο αριθμό εποχιακών εργαζομένων φέτος από το 2008. Οι προγραμματισμένες προσλήψεις για τις γιορτές που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής ήταν πολύ χαμηλότερες από το 2022, ανέφερε.

Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν αδύναμη καταναλωτική εμπιστοσύνη και αυξημένο κόστος εργασίας, ακόμη και καθώς η αμερικανική αγορά εργασίας έχει δείξει σημάδια βελτίωσης.

Οι πωλήσεις των γιορτών στις ΗΠΑ φέτος αναμένεται να αυξηθούν με τον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών, καθώς οι καταναλωτές ξοδεύουν προσεκτικά λόγω της μείωσης των αποταμιεύσεων των νοικοκυριών και των συνεχιζόμενων ανησυχιών για την οικονομία.

Παρά την αβεβαιότητα, υπάρχουν εταιρείες που αναζητούν εποχικό προσωπικό. Η εταιρεία δώρων 1-800-Flowers.com ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα σχέδια να προσλάβει περισσότερους από 8.000 εποχιακούς εργαζόμενους σε όλα τα καταστήματά της, ενώ η Kroger δήλωσε ότι θα προβεί κι αυτή σε χιλιάδες προσλήψεις.

Ορισμένες εταιρείες, όπως η Bath & Body Works, προσφέρουν παροχές για να προσελκύσουν περισσότερους εργαζόμενους για τις γιορτές. Η εταιρεία ανέφερε ότι θα προσφέρει ευέλικτο ωράριο εργασίας, πριμ 500 δολαρίων και έκπτωση 40% στα προϊόντα της, στους 2.500 εποχιακούς εργαζόμενους που αναζητά να προσλάβει στα τέσσερα κέντρα διανομής της στο Οχάιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή