Κάτω των 1.250 μονάδων διολισθαίνει αυτήν την ώρα το  Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν καταφέρνει να ξαναβρεί το ρυθμό του μετά από τις αναταράξεις του τελευταίου διαστήματος, αλλά και τις ισορροπίες του μέσα σε ένα περιβάλλον πολύ χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης  καταγράφει απώλειες 0,39% στις 1.246,75 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 17,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,45% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.037,66 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,94% στις 972,65 μονάδες.

Δημιουργία «βάσης»

Από την 11 Σεπτεμβρίου, όταν και ο γενικός δείκτης πέρασε κάτω από τις 1.250 μονάδες, η αγορά παλινδρομεί σε ένα εύρος 30 μονάδων, με τις διαφοροποιήσεις να αναλώνονται σε επίπεδο τίτλων. Το θετικό όμως είναι ότι έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια βάση πάνω από τα χαμηλά του μήνα, στις 1.213 μονάδες, ένα επίπεδο που «τρόμαξε» αρκετά χαρτοφυλάκια long την περασμένη εβδομάδα.

Ένα ακόμη στοιχείο που έχει κεντρίσει την προσοχή των αναλυτών είναι ο χαμηλός τζίρος των τελευταίων συνεδριάσεων, στοιχείο συσσώρευσης της αγοράς, με μόνη τη χθεσινή συνεδρίαση να ταράσσει τα συναλλακτικά ύδατα εξαιτίας των μεγάλων πακέτων που διακινήθηκαν (άνω των 40 εκατ. ευρώ), ειδικά στην Eurobank. Μια συμπεριφορά που κατά αρκετούς αναλυτές παραπέμπει σε «γυρίσματα» θέσεων και στρατηγικές τοποθετήσεις, ενόψει της σταδιακής εισροής θεσμικών κεφαλαίων το προσεχές διάστημα.

Η λύση της συσσώρευσης πάντως δεν φαίνεται στον άμεσο ορίζοντα, εκτός και αν κάποια εξέλιξη δώσει την εκτόνωση που αναζητά το ΧΑ. Και αυτό διότι το ΧΑ δεν μπορεί να αποκοπεί πλήρως από το διεθνές κλίμα, το οποίο ορίζεται από τις διαθέσεις των κεντρικών τραπεζών, με ηγέτιδα την Federal Reserve, η οποία αρχίζει σήμερα τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής. Η στάση αναμονής και οι κινήσεις μείωσης ρίσκου προφανώς και αγγίζουν, έστω και ακροθιγώς, την Λ. Αθηνών.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική βρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων, χάνοντας 2,14%, με την Aegean να συνεχίζει τη διόρθωσή της κατά 2,30% σήμερα. Ισχυρές απώλειες, άνω του 1% καταγράφουν και οι Motor Oil, Alpha Bank, Quest, Jumbo, Cenergy και Σαράντης, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ και ΟΠΑΠ.

Από την άλλη, ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, Coca Cola, Τιτάν, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank και Autohellas, με τον ΟΤΕ να κρατά τα κέρδη του στο +1,50%, αλλά με χαμηλό σχετικά τζίρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση