Την στιγμή που η οικονομία της Κίνας δείχνει σημάδια σταθεροποίησης, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο υποαποδόσεων, υπάρχουν πιο ελκυστικές αγορές για επενδύσεις στην Ασία, τη δεδομένη χρονική στιγμή, σύμφωνα με την UBS.

Η βιομηχανική παραγωγή της Kίνας αυξήθηκε κατά 4,5% τον Αύγουστο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, από 3,7% τον Ιούλιο και πάνω από το 3,9% που αναμενόταν. Οι πωλήσεις λιανικής επίσης κινήθηκαν ανοδικά και ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

ΕΕ: Γιατί η μάχη με την Κίνα είναι δύσκολη και άνιση

Ωστόσο, ενώ η UBS παραμένει θετική στις κινεζικές μετοχές, θεωρεί ότι υπάρχουν καλύτερες αγορές από την Κίνα για να επενδύσει κάποιος στην Ασία.

Η Ινδία

Η αγορά της Ινδίας είναι ένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα στην έκθεση στις κινεζικές μετοχές, λόγω των διαφορετικών παραγόντων που οδηγούν σε πιθανές κερδοφορίες στις δύο αγορές. Η Ινδία είναι ήδη η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο.  Η UBS αναμένει ότι θα αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης την επόμενη τριετία (2022 έως 2024) και πρόκειται να ξεπεράσει την Ιαπωνία για να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών αυξάνεται—οι εισροές ξένων θεσμικών επενδυτών που ξεπέρασαν το 1 τρισεκατομμύριο ρουπίες (περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στο δεύτερο τρίμηνο του 2023 ήταν οι μεγαλύτερες από το τέταρτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με το Bloomberg.

Επιπλέον, οι εξωτερικές ευπάθειες της χώρας έχουν μειωθεί, με τον πληθωρισμό και το εξωτερικό έλλειμμα να μειώνονται.

Η Ινδονησία

Οι ινδονησιακές μετοχές αναμένεται να υπεραποδώσουν τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με αναλυτές. Οι επενδυτές έχουν ενθουσιαστεί με τα ινδονησιακά περιουσιακά στοιχεία τους τελευταίους μήνες, καθώς ο πληθωρισμός έχει μειωθεί κατά το ήμισυ στο 3%, οι άμεσες ξένες επενδύσεις βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών και η χώρα έχει πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών. Η αυξημένη θέση της Ινδονησίας ως κόμβου ηλεκτρικών οχημάτων παρουσιάζει επίσης μακροπρόθεσμες ευκαιρίες.

Η Ιαπωνία

Ενώ οι μετοχές αξίας έχουν υποαποδώσει μέχρι στιγμής φέτος σε μεγάλο μέρος του κόσμου, μία εξαίρεση αποτελεί η ιαπωνική αξία, η οποία έχει αυξηθεί κατά 31% μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με τον δείκτη MSCI Japan Value Index. Οι αναλυτές αναμένουν ότι αυτή η υπεραπόδοση θα συνεχιστεί. Ειδικότερα, η κερδοφορία βελτιώνεται για τις τράπεζες, όπου μια υψηλή απόδοση μερισμάτων 3,5-4% παρέχει ένα βαθμό αμυντικότητας. Οι μεταρρυθμίσεις στη διακυβέρνηση θα πρέπει επίσης να υποστηρίξουν τις μετοχές με χαμηλή αναλογία τιμής προς λογιστική αξία.

Συνολικά, η Ασία προσφέρει μια σειρά ευκαιριών αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένης, αλλά όχι περιοριστικά, της μεγαλύτερης οικονομίας της περιοχής, της Κίνας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης