Στις αλλαγές που αφορούν το τραπεζικό σύστημα αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης των οικονομικών μέτρων που εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην ομιλία του στην 87η ΔΕΘ.

Φοροδιαφυγή: Τα 10 μέτρα για την καταπολέμησή της [πίνακες]

Σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη οι αλλαγές αυτές θα στηριχθούν σε πέντε άξονες.

Αρχικά μίλησε για τη ρευστότητα των τραπεζών, καθώς όπως είπε σχεδιάζονται παρεμβάσεις για να καταστεί πιο εύκολη η χορήγηση δανείων από τα τραπεζικά ιδρύματα. Μάλιστα όπως ανέφερε οι τράπεζες χορηγούν δάνεια, όμως χρειάζονται παρεμβάσεις καθώς η χορήγηση είναι περιορισμένης κλίμακας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη χρήση του προγράμματος «Ηρακλής» για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και όπως τόνισε το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα έρθει σύντομα νομοσχέδιο που θα θεσπίζει κανόνες διαφάνειας και υποχρεώσεων για τους servicers. Στο πλαίσιο αυτό θα θεσπιστούν και κυρώσεις για τους servicers», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όπως επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης, η κυβέρνηση είναι υπέρ της χρήσης της υπηρεσίας IRIS για τις εγχρήματες συναλλαγές μέσω των συστημικών τραπεζών και μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά η «κυβέρνηση αγκαλιάζει την υπηρεσία IRIS. Αυτή έγινε με πρωτοβουλία των τραπεζών, αφορά διατραπεζικές συναλλαγές. Μπορείς από το κινητό σου τηλέφωνο να κάνεις τραπεζικές συναλλαγές. Το στηρίζουμε και θέλουμε να το επεκτείνουμε και σε συναλλαγές μεταξύ ελεύθερων επαγγελματικών».

Σημείωσε τέλος ότι προχωράει η έξοδος του ΤΧΣ από τις τράπεζες, μια κίνηση που εκτιμάει ότι θα ωφελήσει τον τραπεζικό κλάδο αλλά και την ελληνική οικονομία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις