Ολοι οι χρήστες του X, πρώην Twitter, ίσως χρειαστεί να πληρώσουν για την πρόσβαση στην πλατφόρμα! Την πρόταση – βόμβα διατύπωσε ο ίδιος ο Ιλον Μασκ, ιδιοκτήτης εδώ και κάποιον καιρόι της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, σε μια συνομιλία του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο λόγος τον οποίον επικαλέστηκε ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος είναι η πάταξη της δράσης των… ρομπότ στην πλατφόρμα που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την «επιβολή ενός συστήματος πληρωμών».

«Προχωράμε στο να έχουμε μια μικρή μηνιαία συνδρομή για τη χρήση της πλατφόρμας», είπε το αφεντικό της Tesla και της SpaceX.

Ερντογάν σε Μασκ: Έλα να φτιάξεις εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία

Όπως σχολιάζει το BBC, δεν είναι σαφές αν αυτό ήταν απλώς ένα σχόλιο της στιγμής, ή προάγγελος πιο σταθερών σχεδίων που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Ο Ιλον Μασκ έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι η λύση του για την απαλλαγή από τα bots και τους ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρεώνει την επαλήθευση.

Από τότε που ανέλαβε το Twitter πέρυσι, προσπάθησε να δώσει κίνητρα στους χρήστες να πληρώσουν για μια βελτιωμένη υπηρεσία, η οποία τώρα ονομάζεται X Premium.

Αυτό έγινε δίνοντας στους συνδρομητές επί πληρωμή περισσότερες δυνατότητες, όπως μεγαλύτερες αναρτήσεις και αυξημένη προβολή στην πλατφόρμα.

Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούν το X δωρεάν.

Παρόλο που υπάρχει ξεκάθαρο οικονομικό συμφέρον για την εταιρεία να χρεώνει τους χρήστες, ο Μασκ επέμεινε ότι το να υποχρεωθούν οι χρήστες να πληρώσουν για την υπηρεσία στοχεύει στην αντιμετώπιση των bots.

“Ένα bot κοστίζει ένα κλάσμα ένα σεντ” είπε. “Αλλά αν κάποιος πρέπει να πληρώσει μερικά δολάρια ή κάτι τέτοιο, κάποιο μικρό ποσό, το πραγματικό κόστος για τα bots είναι πολύ υψηλό”.

Το X Premium κοστίζει επί του παρόντος 8 δολάρια το μήνα στις ΗΠΑ. Η τιμή διαφέρει ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεται ένας συνδρομητής.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είπε ότι τώρα αναζητούσε φθηνότερες επιλογές για τους χρήστες.

“Στην πραγματικότητα πρόκειται να καταλήξουμε σε μια χαμηλότερη βαθμίδα τιμολόγησης. Επομένως, θέλουμε απλώς να είναι ένα μικρό χρηματικό ποσό”, είπε.

«Αυτή είναι μια μακρύτερη συζήτηση, αλλά κατά την άποψή μου, αυτή είναι στην πραγματικότητα η μόνη άμυνα ενάντια στις τεράστιες στρατιές των bots», πρόσθεσε ο Μασκ.

Ωστόσο, ένας κίνδυνος είναι ότι επιβάλλοντας σύστημα πληρωμών στο X, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η πλατφόρμα να χάσει ένα μεγάλο μέρος των χρηστών της. Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να μειώσει τα διαφημιστικά έσοδα, τα οποία επί του παρόντος αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία