Θετικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με την επιφυλακτικότητα όμως ενόψει της απόφασης για τα επιτόκια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να παραμένει, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων δείχνουν τάσεις αποκλιμάκωσης.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,30% στις 34.619 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,29% στις 4.456 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,23% στις 13.710 μονάδες.

Θετικά στην αγορά λειτουργεί η διόρθωση της τιμής του πετρελαίου, αφού ξεπέρασε τα 92 δολάρια την Τρίτη, γεγονός που δημιούργησε ανησυχίες ότι οι υψηλότερες τιμές της ενέργειας θα αναζωπυρώσουν τις πληθωριστικές δυνάμεις και θα επιβραδύνουν την παγκόσμια οικονομία.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς Δημοσίου υποχώρησε σήμερα, αφού άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα από το 2007 μια μέρα πριν. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι τα επιτόκια της αγοράς θα αρχίσουν να μειώνονται καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί και η Fed περιορίζει τις αποφάσεις προς την κατεύθυνση της νομισματικής σύσφιξης.

Το βλέμμα στη Fed

Πάντως, η Fed αναμένεται ευρέως να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά σήμερα, αλλά οι επενδυτές θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στη σύνοψη των οικονομικών προβλέψεων και στη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Fed, Jerome Powell για ενδείξεις σχετικά με το εάν η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει το επιτόκιο της άλλη μια φορά φέτος. Αυτή τη στιγμή το κόστος δανεισμού είναι στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών.

«Το νούμερο ένα που προσέχουμε, και αυτό που αναζητούν οι επενδυτές, είναι πού βρίσκονται οι μακροπρόθεσμες προσδοκίες: Πού είναι αυτό το τελικό επιτόκιο», σχολίασε ο Dylan Kremer, επικεφαλής επενδύσεων στην εταιρεία διαχείρισης περιουσίας Certuity.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 5,4% σε προσαρμοσμένη βάση την εβδομάδα που έληξε στις 15 Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την Ένωση Τραπεζιτών Υποθηκών (MBA). Το μέσο επιτόκιο για στεγαστικά δάνεια 30 ετών από το 7,27% της προηγούμενης εβδομάδας έφτασε στο 7,31%. Ο Δείκτης Αγορών διαμορφώθηκε στις 147, σημειώνοντας άνοδο από 143,7 το προηγούμενο επταήμερο. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης αναχρηματοδότησης στεγαστικών δανείων εκτινάχθηκε από το 367 στο 415,4.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street