Αποκλιμακώθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν καθώς οι επενδυτές αναμένουν την τελευταία ενημέρωση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε κατά περίπου 2 μονάδες βάσης στο 4,343%, μία ημέρα μετά από διαπραγμάτευση σε επίπεδα που είχαν παρατηρηθεί για τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 2007. Η απόδοση του 2ετούς σημείωσε πτώση κατά σχεδόν 4 μονάδες βάσης στο 5,071%, αφού πλησίασε τα υψηλά επίπεδα του Νοεμβρίου 2007 την Τρίτη. Η απόδοση του 30ετούς δημοσίου υποχώρησε κατά περισσότερο από 1 μονάδα βάσης στο 4,414%.

Ομόλογα: Στο 4,01% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στη σημερινή δημοπρασία

Η Fed αναμένεται ευρέως να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα. Oι επενδυτές θα επικεντρωθούν στα σχέδια πολιτικής της Fed και τις προσδοκίες της για την οικονομία, καθώς θα ανακοινώσει τις τριμηνιαίες προοπτικές της γιαβασικούς οικονομικούς δείκτες, ανάμεσα τους το ΑΕΠ, ο πληθωρισμός και η ανεργία.

Πολλοί επενδυτές εκτιμούν ότι το τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων της Fed είναι κοντά, καθώς οι ανησυχίες για τα υψηλότερα επιτόκια που θα παρασύρουν την αμερικανική οικονομία σε ύφεση παραμένουν. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της Fed δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο περισσότερων αυξήσεων.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων συνέχισαν να αυξάνονται σε υψηλά επίπεδα πολλών ετών ακόμη και όταν οι μειώθηκαν οι εκτιμήσεις ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια για μία ακόμη φορά φέτος. Πολλοί επενδυτές ελπίζουν ότι οι αποδόσεις της αγοράς θα συνεχίσουν να υποχωρούν από τα υψηλά επίπεδα εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να χαλαρώνει και εάν η Fed δώσει τελικά σήμα ότι τελείωσε με την αύξηση των επιτοκίων.

Την περασμένη εβδομάδα, τα τελευταία στοιχεία για τους δείκτες τιμών καταναλωτή και παραγωγού έδειξαν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίζονται, αλλά σε μέτρια επίπεδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές