
Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Μπομπ Μενέντεζ και η παραίτηση του από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων αποτέλεσε πλήγμα για τον Μπάιντεν, καθώς έχασε έναν από τους πιο αποτελεσματικούς συμμάχους του στο Κογκρέσο, την στιγμή που συγκεντρώνει υποστήριξη για τη βοήθεια προς την Ουκρανία και εργάζεται για την ανάκτηση της ηγεσίας των ΗΠΑ σε παγκόσμια ζητήματα, από την κλιματική αλλαγή έως την Κίνα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters, οι αμερικανικές εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν την Παρασκευή κατηγορίες σε βάρος του Μενέντεζ και της συζύγου του για τρία κακουργήματα συνωμοσίας για δωροδοκία, απάτη και εκβιασμό σχετικά με τη σχέση τους με επιχειρηματίες στην πολιτεία του, το Νιου Τζέρσεϊ. Μάλιστα, ο κυβερνήτης της πολιτείας, Φιλ Μέρφι, ζήτησε την άμεση παραίτηση του, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του «Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι τόσο σοβαροί που θέτουν σε κίνδυνο την ικανότητα του γερουσιαστή Μενέντεζ να εκπροσωπεί τον λαό της πολιτείας μας».
Μπομπ Μενέντεζ: Εκστρατεία κατασυκοφάντησης, «προσπαθούν να με φιμώσουν»
Κρίσιμος εταίρος για τον Μπάιντεν
Ο Μενέντεζ υπήρξε κρίσιμος εταίρος του Μπάιντεν σε αυτές και άλλες προτεραιότητες εξωτερικής πολιτικής. Έχει κατευθύνει την επιβεβαίωση δεκάδων διορισμένων του Μπάιντεν μέσω της Γερουσίας και βοήθησε δυναμικά στην υποστήριξη του Μπάιντεν για πρόσθετη ανθρωπιστική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.
«Είτε τον συμπαθεί είτε δεν τον συμπαθεί, ο Μενέντεζ έχει διαδραματίσει έναν απίστευτα σημαίνοντα ρόλο όσον αφορά τη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ», δήλωσε ο Ντάνιελ Βάιντιτς, Ρεπουμπλικανός πρώην υπάλληλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων.
Ο Vajdich σημείωσε ότι η αποχώρηση του Μενέντεζ προσθέτει στην αβεβαιότητα στο Καπιτώλιο σχετικά με την εξωτερική πολιτική, δεδομένων των έντονων διαιρέσεων μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, σε θέματα όπως η βοήθεια προς την Ουκρανία.
Πρόβλημα για τον Μπάιντεν η παραίτηση του Μενέντεζ

Τζο Μπάιντεν
Υπό εξέταση το αίτημα Μπάιντεν για βοήθεια στην Ουκρανία
Το Κογκρέσο πρόκειται να εξετάσει το αίτημα του Μπάιντεν για παροχή βοήθειας 24 δισ. δολαρίων επιπλέον από τα 113 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν ήδη σταλεί στο Κίεβο. Το αίτημα αυτό αντιμετωπίζει αντίσταση από πολλούς Ρεπουμπλικάνους, καθώς οι νομοθέτες προσπαθούν να χρηματοδοτήσουν την κυβέρνηση πριν από την προθεσμία της 30ής Σεπτεμβρίου.
Ο Μενέντεζ υπήρξε σύμμαχος του Μπάιντεν στην Ουκρανία κατά της «βάναυσης επίθεσης», όπως την αποκάλεσε, της Ρωσίας. Και έχει συνεργαστεί με την κυβέρνηση και τους ηγέτες της Γερουσίας για την Κίνα, συμπεριλαμβανομένου ενός σημαντικού νομοσχεδίου για την ενίσχυση της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών που έγινε νόμος πέρυσι.
Έχοντας πλέον παραιτηθεί ο Μπάιντεν πρέπει να προσπαθήσει αρκετά για να περάσει από το Κογκρέσο την αποστολή βοήθειας στην Ουκρανία.
Πηγή: in.gr


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές