Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ Μπομπ Μενέντεζ κατηγορήθηκε για αδικήματα που σχετίζονται με τη διαφθορά για δεύτερη φορά μέσα σε 10 χρόνια.

Ο Μενέντεζ και η σύζυγός του, Nadine Arslanian, κατηγορήθηκαν για αδικήματα δωροδοκίας «σε σχέση με τη διεφθαρμένη σχέση τους με τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ», έγραψε στο Twitter ο εισαγγελέας των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Μενέντεζ και η σύζυγός του δέχτηκαν δωροδοκίες ως αντάλλαγμα την επιρροή του γερουσιαστή

Οι εισαγγελείς με το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης διερευνούν εάν ο Μενέντεζ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, ή η σύζυγός του έλαβαν ακατάλληλα δώρα, μεταξύ άλλων.

Μπομπ Μενέντεζ: Σε συνομιλία με την κυβέρνηση για πώληση F-16 στην Άγκυρα

Δωροδοκίες εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων

Το κατηγορητήριο των 39 σελίδων υποστηρίζει ότι από το 2018, ο Μενέντεζ και η σύζυγός του δέχτηκαν δωροδοκίες εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα να χρησιμοποιήσουν την εξουσία και την επιρροή του γερουσιαστή ως γερουσιαστής των ΗΠΑ για να εμπλουτίσουν και να προστατεύσουν τους τρεις επιχειρηματίες — τον Wael Hana, τον Jose Uribe και Fred Daibes — και να ωφεληθεί η κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Οι δωροδοκίες φέρεται να περιελάμβαναν μετρητά, χρυσό, πληρωμές για στεγαστικό δάνειο, αποζημίωση για «χαμηλή ή καθόλου δουλειά», ένα πολυτελές όχημα και «άλλα πράγματα αξίας».

Ο Μενέντεζ αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του. Τον Απρίλιο, είπε στο CNN, «Αυτή η έρευνα δεν θα καταλήξει, πιστεύω, σε απολύτως τίποτα».

Αυτή είναι η δεύτερη σειρά κατηγοριών διαφθοράς που επιβάλλονται κατά του Μενέντεζ από το Υπουργείο Δικαιοσύνης μέσα σε μια δεκαετία.

Οι κανόνες του Δημοκρατικού Συνεδρίου της Γερουσίας θα αναγκάσουν τον Μενέντεζ να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, αλλά μπορεί ακόμα να υπηρετήσει στην επιτροπή.

Ο Μενέντεζ εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 1992 για να εκπροσωπήσει την 13η Περιφέρεια του Κογκρέσου του Νιου Τζέρσεϊ. Διορίστηκε στη Γερουσία το 2006 και εξελέγη για πλήρη θητεία αργότερα το ίδιο έτος.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Γερουσία, ο Μενέντεζ ανήλθε στην προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, θέση που ανέλαβε εκ νέου όταν οι Δημοκρατικοί ανέλαβαν τον έλεγχο του ανώτερου τμήματος μετά τις εκλογές του 2020.

Πηγή in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα