
Η υπογραφή του Cristiano Ronaldo για την Al-Nassr, τον Δεκέμβριο του 2022, αντιπροσώπευε μια πραγματική επανάσταση στη Σαουδική Αραβία και όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Από την άφιξή του στη χώρα, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής δεν δίστασε να ενσωματωθεί στην κουλτούρα και τις παραδόσεις του αραβικού βασιλείου, σε σημείο μάλιστα να ντυθεί Άραβας σεΐχης.
Με αφορμή την Εθνική Ημέρα της Σαουδικής Αραβίας που γιορτάζεται (σήμερα) στις 23 Σεπτεμβρίου, ο σαουδαραβικός ποδοσφαιρικός σύλλογος μοιράστηκε ένα βίντεο, στο οποίο CR7 χορεύει τον γνωστό χορό με το ξίφος, μαζί με άλλους συμπαίκτες του.
Θέλει αγώνα μποξ Ρονάλντο με Μέσι!
Ο Ρονάλντο, ο οποίος εμφανίζεται στο τέλος του βίντεο, φοράει ένα άσπρο παραδοσιακό ένδυμα που φτάνει μέχρι τον αστράγαλο, παρόμοιο με χιτώνα.
Στο κεφάλι του φοράει το kufiya (επίσης γνωστό ως hatta ή shemagh), το τυπικό λευκό και κόκκινο καρό μαντίλι που κρατιέται από μια μαύρη ταινία και από πάνω φοράει το bisht, τον μαύρο χιτώνα με τον οποίο πόζαρε ο Λέο Μέσι μετά τη νίκη της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Αν και ο Πορτογάλος δεν είναι ο μόνος παίκτης που έχει ντυθεί Άραβας, είναι ο μόνος που φοράει το bisht, την κάπα με μεγάλη αρχαία παράδοση, φτιαγμένη με τρίχες καμήλας και μαλλί κατσίκας και που συμβολίζει το κύρος.
Στην πραγματικότητα, αυτό το ένδυμα φοριέται μόνο από τη βασιλική οικογένεια σε ειδικές περιστάσεις ή από ορισμένα μέλη του κλήρου, μόνο σε καθορισμένες ημερομηνίες. Είναι λοιπόν ένα πολύ σημαντικό σύμβολο στον πολιτισμό των αραβικών χωρών.
Με αυτόν τον περίεργο τρόπο, η ομάδα ποδοσφαίρου από το Ριάντ Σαουδικής Αραβίας ξεκαθαρίζει ότι ο Κριστιάνο είναι ο βασιλιάς για αυτούς. Ο διεθνής φορ κερδίζει 200 εκατομμύρια ευρώ για κάθε σεζόν, ένα ιστορικό συμβόλαιο με το οποίο και οι δύο πλευρές δείχνουν να είναι ευχαριστημένες.
Ο Πορτογάλος δεν δίστασε να μετακομίσει στη χώρα της Μέσης Ανατολής με όλη την οικογένεια που έχει δημιουργήσει με την Τζορτζίνα Ροντρίγκες. Ούτε διστάζει όταν πρόκειται να συμμετάσχει στις παραδόσεις της χώρας και να ντυθεί με τη χαρακτηριστική φορεσιά.
Τα σχόλια ποικίλουν…


Latest News

Το mega deal της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Formula 1
Η τολμηρή κίνηση του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ και η πιθανή πρόσληψη του μηχανικού της Mercedes F1, Μίκαελ Σανσόνι

Η UEFA ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στο Champions League – Όλα τα δεδομένα
Ποιες επιπρόσθετες αλλαγές εξετάζει η UEFA για το Champions League, μετά το νέο φορμάτ και τη League Phase.

Ο Τι Τζέι Σορτς, οι 450.000 στην Παρί και το «χρυσό» συμβόλαιο που ψάχνει στην αγορά
Ο Τι Τζέι Σορτς απασχολεί τη… μισή Euroleague, μετά την καταπληκτική σεζόν με την Παρί – Πόσα χρήματα παίρνει στη γαλλική ομάδα και πόσα αναμένεται να βρει στην αγορά…

Επίσημο: Ο Ντιαλό ανανέωσε για τρία χρόνια με τη Μονακό
Ο Άλφα Ντιαλό παραμένει και επίσημα στο Μόντε Κάρλο, καθώς η Μονακό ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Μούσα και ένα «χρυσό» deal: «Υπογράφει συμβόλαιο για τρία χρόνια με 10.000.000»
Δημοσίευμα από το εξωτερικό κάνει λόγο για αποχώρηση του Μούσα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και υπογραφή πλουσιοπάροχου συμβολαίου με τη Dubai BC

Γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τα δικαιώματα της Formula 1
Η Formula 1 της Liberty Media αναζητά 150 έως 180 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για το ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα

Ούτε τον βασικό μισθό ο Κάρολ!
Από τα χρυσά συμβόλαια της Premier League στον βασικό μισθό της Γαλλίας: Η απίθανη πορεία του Άντι Κάρολ