Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει τις επενδυτικές του δραστηριότητες.

O κορυφαίος μπασκετμπολίστας του NBA αποφάσισε να κάνει μια νέα επενδυτική κίνηση και να ανοίξει ένα ελληνικό εστιατόριο στο Μιλγουόκι με όνομα «Αυλή» (Avli).

Αντετοκούνμπο: Στο NYSE το νέο βιώσιμο fund SROI

Πρόκειται για επέκταση της αλυσίδας των συγκεκριμένων εστιατορίων που υπάρχουν εδώ και καιρό στο Σικάγο (συνολικά πέντε).

Ποιοι είναι μαζί του στο νέο εγχείρημα

Ο Γιάννης δεν θα είναι μόνος του σε αυτό το εγχείρημα, αλλά δίπλα του είναι και οι δύο εκπρόσωποί του, Γιώργος Πάνου και τον Άλεξ Σαράτσης που είναι επίσης μέτοχοι. Μάλιστα στο μενού του εστιατορίου θα υπάρχουν πιάτα όπως τζατζίκι, τυροκαυτερή, ταραμάς, χωριάτικη, σαγανάκι, σπανακόπιτα, σουτζουκάκια, ντάκος, σουβλάκι, τηγανιά, τσιπούρα, μουσακάς, μπριάμ, πιλάφι και άλλα, ενώ στην ιστοσελίδα του υπάρχει και ειδική ενότητα για τον τουρισμό στην Ελλάδα.

«Θα είμαι εκεί μετά από κάθε παιχνίδι», ανέφερε στο Instagram o Γιάννης, ενώ ο Άλεξ Σαράτσης τόνισε με τη σειρά του: «Τρώω ελληνικό φαγητό όλη μου τη ζωή. Ποτέ μου δεν πίστευα πως θα σέρβιρα σε πελάτες. Είμαι περήφανος για τα παιδιά στην Αυλή και το πρώτο εστιατόριο έξω από την περιοχή του Σικάγο. Το να είναι μέτοχος σε ένα εστιατόριο μαζί με τον Γιώργο Πάνου και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα είναι μια φανταστική εμπειρία».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη avli (@avli)

Ο Γιάννης, έχοντας ήδη δυναμική παρουσία στο εγχώριο real estate (έχει επενδύσει σε μία από τις γειτονιές του τουριστικού θερέτου Costa Navarino) και οσονούπω και στο λιανικό εμπόριο (σχεδιάζει νέο κατάστημα Antetokounbros στην οδό Ερμού, έχοντας ιδρύσει, πριν από ένα χρόνο το πρώτο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος), βρήκε ελκυστική την πρόταση να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στον τομέα των προϊόντων της ελληνικής γεωργίας.

Με τους Έλληνες Κώστα Τσιγκουράκο, οικονομικό διευθυντή και Γιώργο Πάνου, Chief Marketing Officer, στη διοικητική ομάδα της Ante Inc. έγινε η πρώτη επαφή των δύο πλευρών και μετά από συζητήσεις που κράτησαν αρκετούς μήνες επήλθε η συμφωνία.

Οι επιχειρήσεις των Αντετοκούνμπο

Πάντως η αγορά του 10% της Ελληνικά Οινοποιεία δεν αποτελεί το ντεμπούτο των τεσσάρων αδελφών Αντετοκούνμπο στα τρόφιμα και ποτά, καθώς η Ante Inc. έχει τοποθετηθεί επιλεκτικά και σε άλλες εταιρείες του κλάδου.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιούνιο απέκτησε μερίδιο στην καναδική εταιρεία ζαχαρωδών Candy Funhouse, όπως και στα ενεργειακά ποτά Ready.

Επιπλέον έχει συμμετοχή στην ποδοσφαιρική ομάδα του Τενεσί, Nashville FC και στο Golf Club του Λος Άντζελες, με συνιδιοκτήτες τις Venus και Serena Williams και τον σύζυγο της Serena, Alexis Ohanian, ενώ τα αδέλφια έχουν στα σκαριά και μια εταιρεία παραγωγής, όπως κάνουν τόσοι άλλοι παίκτες του N.B.A.

Παράλληλα, πριν από μερικούς μήνες Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τον Τζον Κουδούνης και τον ιδρυτή της Calamos Investments, Τζον Κάλαμος, δημιούργησαν το Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equity Funds, μια δέσμη επενδυτικών κεφαλαίων ESG. Μάλιστα το πρώτο ETF που δημιουργήθηκε διαπραγματεύεται ήδη στο NYSE.

Μία από τις πρώτες του επενδύσεις των αδελφών Αντετοκούνμπο ήταν στους Milwaukee Brewers, το 2021, μια αμερικανική επαγγελματική ομάδα μπέιζμπολ με έδρα το Μιλγουόκι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι