Σε χαμηλά επίπεδα καθηλώνεται τελικά η αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και προσπάθησε νωρίτερα να διαπεράσει την αντίσταση των 1.235 μονάδων, οι βραχυπρόθεσμοι έσπευσαν να πάρουν τη διαφορά της αντίδρασης περιορίζοντας την κίνηση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,52% στις 1.224,03 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 54,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,98% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.002,42 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 2,45% στις 969,44 μονάδες.

Θολώνουν το τοπίο οι βραχυπρόθεσμοι

Οι βραχυπρόθεσμοι που θέλουν να “μαζέψουν” τις απώλειες του Σεπτεμβρίου και να εμφανίσουν λίγο καλύτερο ισοζύγιο στο τέλος του τρίτου τριμήνου του έτους δείχνουν να είναι “βιαστικοί” στο να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών από την Παρασκευή. Και με το χαμηλό του δείκτη στις 1.182 μονάδες την Παρασκευή, έως τις 1.240 μονάδες σήμερα η απόσταση είναι μεγάλη και αρκούντως ελκυστική για να βγουν και πάλι οι πωλητές, αν και αυτοί μέχρι τώρα στοχεύουν σε επιλεγμένους τίτλους.

Η σημερινή εικόνα, της αναδίπλωσης της αγοράς από το πρωινό +1,85% είναι ένα δείγμα που ενδεχομένως να συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς όπως επισημαίνουν αρκετοί εγχώριοι αναλυτές, η αγορά θα συνεχίσει τη μείωση του ρίσκου, αλλά χωρίς να είναι διατεθειμένη να χάσει κι άλλο από το ήδη χαμένο έδαφος του Σεπτεμβρίου. Στον μήνα ο γενικός δείκτης χάνει πάνω από 7%, ενώ στο τρίμηνο οι απώλειες ξεπερνούν το 4,5%.

Ήδη οι εγχώριοι αναλυτές μιλούν για αρκετά καλή διόρθωση, τόσο σε ποσοστό όσο και σε διάρκεια, μετά από πολύ μεγάλη ανοδική κίνηση. Είναι λογικό από την στιγμή που τόσο μεγάλο διάστημα ανέβαινε περιμένοντας την επενδυτική βαθμίδα να βγάλει διόρθωση. Άλλωστε μιλάμε για μία αλλαγή φρουράς τουλάχιστον εν μέρει μιας και ένα μέρος των funds που είχαν τοποθετηθεί θα αποχωρούσαν με την ένταξη της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα. Οι νέοι συμμετέχοντες ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί στην ελληνική αγορά ξέροντας ότι μπροστά τους έχουν και τις τραπεζικές πωλήσεις πακέτων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σημειώνει κέρδη 4,03%, με τις Eurobank, Alpha bank, Aegean, Ελλάκτωρ, Εθνική και ΔΕΗ να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%. Στο +1,66% είναι ο ΟΠΑΠ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, Τιτάν, Σαράντης, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος και Jumbo.

Από την άλλη, η Quest χάνει 2,02%, με τις ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ να είναι στο -1,35% και -1,08% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Cenergy, Motor Oil, Coca Cola, Autohellas, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες