Ο κλάδος της ναυπήγησης πλοίων στην Κίνα συνέχισε να έχει έναν ηγετικό ρόλο σε παγκόσμια κλίμακα, κατά το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου του 2023 καταγράφοντας διψήφιες αυξήσεις τόσο στην παραγωγή, όσο και στις νέες παραγγελίες, όπως δείχνουν τα στοιχεία του αναφερόμενου τομέα.

Η παραγωγή νέων πλοίων έφτασε στα 27,98 εκατομμύρια dwt* (η μονάδα βάρους dwt αναφέρεται στο συνολικό βάρος του πλοίου, συμπεριλαμβανομένης και της ποσότητας καυσίμου) κατά την ίδια περίοδο, με ετήσια αύξηση 16,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης the China Association of the National Shipbuilding Industry.

Η Κίνα ξαναγράφει την «εξίσωση» του χρυσού

Οι νέες παραγγελίες κατέγραψαν ετήσια αύξηση 86,5% συνολικά στα 52,31 dwt, όπως ανακοίνωσε η ίδια ένωση.

Επιπλέον, το οικονομικό κέντρο της επαρχίας Τσιανγκσού, που βρίσκεται στην ανατολική Κίνα, κατέγραψε συνολική οικονομική αξία εισαγωγών και εξαγωγών στα 3,36 τρισεκατομμύρια γουάν (430 δισεκατομμύρια ευρώ) για το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου, όπως δείχνουν τα στοιχεία των τελωνείων στην πρωτεύουσα Ναντσίνγκ.

Οι εξαγωγές καταγράφηκαν στα 2,16 τρισεκατομμύρια γουάν (280 δισεκατομμύρια ευρώ), ενώ οι εισαγωγές στο 1,2 τρισεκατομμύριο γουάν (150 δισεκατομμύρια ευρώ) αντιστοιχώντας σε ποσοστό 12,4% επί του συνολικού οικονομικού όγκου των εισαγωγών και των εξαγωγών στην Κίνα κατά την ίδια περίοδο.

Οι εξαγωγές και οι εισαγωγές  των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Τσιανγκσού συνέχισαν να αυξάνονται το 2023. Στη διάρκεια του οκταμήνου Ιανουαρίου – Αυγούστου 2023, οι εισαγωγές και οι εξαγωγές των ιδιωτικών επιχειρήσεων έφτασαν στο 1,47 τρισεκατομμύριο γουάν (190 δισεκατομμύρια ευρώ), με ετήσια αύξηση 3,3%.

Νέα καινοτόμα προϊόντα τσαγιού

Η αγοραστική αξία των ποτών τσαγιού νέου στιλ στην Κίνα είναι πιθανό ότι θα ξεπεράσει τα 200 δισεκατομμύρια γουάν (25,74 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2025, όπως ανέφερε σχετικά μία αναφορά για την πορεία του αναφερόμενου τομέα.

Η αγοραστική αξία των μοντέρνων προϊόντων τσαγιού αναμένεται ότι θα φτάσει στα 149,8 δισεκατομμύρια γουάν (19,28 δισεκατομμύρια ευρώ) μέσα στο 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της αναφοράς που κατάρτισαν από κοινού η εμπορική ένωση China Chain Store & Franchise Association και η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Meituan.

Στοχεύοντας στο αγοραστικό κοινό των νέων σε ηλικία πελατών, τα ποτά τσαγιού νέου στιλ, όπως, το κρύο τσάι, το τσάι latte, το τσάι φρούτων, αλλά και το τσάι με τυρί (matcha), παρασκευάζονται συχνά με τη χρήση φρέσκων συστατικών, αλλά και σύμφωνα με καινοτόμες συνταγές και φυσικά με την υποστήριξη της τεχνολογίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή